Un nou antibiotic aprobat oficial. Apariție eveniment în lumea medicală

Vaccin
Vaccin

În condițiile în care lumea are nevoie disperată de noi antibiotice și rar apar astfel de medicamente, Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat aprobarea unui nou antibiotic. Este o descoperire revoluționară, apreciază oamenii de știință. 

Noul antibiotic numit eravaciclină (Xerava) este indicat în tratamentul adulților cu infecții intra-abdominale complicate. 

Eravaciclina este un nou antibiotic sintetic din clasa tetraciclinelor, potrivit Agenției Europene a Medicamentului (EMA). 

Eravaciclina va fi disponibilă sub formă de pudră, în concentrație de 50 mg, pentru soluție perfuzabilă. 

EMA ține să precizeze că noul antibiotic trebuie prescris luând în considerare „ghidul oficial cu privire la utilizarea adecvată a agenților antibacterieni”. 

Rezumatul caracteristicilor produsului va include recomandări detaliate privind utilizarea medicamentului și va fi publicat în raportul european de evaluare, care va fi disponibil în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene.

În SUA, Agenția alimentului și medicamentului (FDA) a acceptat o nouă cerere de aprobare pentru eravaciclină la începutul acestui an. Solicitarea de aprobare include date din studiile clinice IGNITE1 și IGNITE 4 din faza 3, în care „eravaciclina administrată intravenos de două ori pe zi a fost bine tolerată și a obținut rate mari de vindecare clinică la pacienții cu infecții intra-abdominale complicate", a afirmat compania producătoare Tetraphase Pharmaceuticals. 

Cele mai frecvente efecte adverse ale noului antibiotic au fost asemănătoare oricărui alt tip de antibiotic: greață, vărsături, flebită în zona administrării. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel