Un medicament inovator pentru psoriazis a primit undă verde în Europa

1397_06_16_psoriazis_tratamente_naturiste_72481300
1397_06_16_psoriazis_tratamente_naturiste_72481300

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a dat undă verde utilizării unui medicament inovator pentru tratamentul adulților care suferă de psoriazis plachetar în formă moderată și severă. 

Este vorba despre tildrakizumab (Ilumetri), un inhibitor al interleukinei (IL)-23, care reduce răspunsul imun și procesul inflamator, conducând la ameliorarea semnelor și simptomelor psoriazisului plachetar, informează un comunicat de presă al EMA. 

Studiile de fază 3 (reSURFACE1 și reSURFACE2) au demonstrat că peste 80% dintre pacienții cu forme moderate și severe de psoriazis plachetar tratați cu tildrakizumab timp de 2 ani au obținut o reducere cu 75% a psoriazisului, în condițiile unor efecte adverse scăzute. 

Cele mai frecvente efecte secundare raportate sunt infecțiile tractului respirator superior, gastroenterita, greața, diareea, cefaleea, durerile la locul injectării și durerile de spate.

Odată aprobat în Europa, tildrakizumab va fi disponibil sub formă de soluție injectabilă de 100 mg. Medicamentul trebuie prescris de medicii cu experiență în tratamentul psoriazisului plachetar, conform EMA.

Rezumatul caracteristicilor produsului va conține recomandări detaliate privind utilizarea produsului și va fi publicat în raportul european de evaluare, care va fi pus la dispoziție în toate limbile oficiale ale Uniunii Europene după acordarea autorizației de introducere pe piață de către Comisia Europeană.

În primăvara anului trecut, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a aprobat tildracizumab-asmn (Ilumya, Sun Pharmaceuticals) pentru adulții cu psoriazis plachetar moderat până la sever, care sunt eligibili pentru terapie sistemică sau fototerapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel