Un medic palestinian a fost ucis în intervenția forțelor israeliene

cisiordania
cisiordania

Ministerul Sănătății din Palestina a transmis că un medic a fost ucis în intervenția brutală a forțelor israeliene într-o tabără de refugiați, transmite The Guardian. 

Soldații israelieni au împușcat un medic palestinian adolescent în Orientul Mijlociu. Sajid Muzher, de 17 ani, a fost ucis în lagărul de refugiați Dheisheh de lângă Betleem, a afirmat ministerul Sănătății într-o declarație. În dimineața zilei de miercuri, trupele israeliene au intrat în zonă, lucru care a dus la o confruntare cu rezidenții care au aruncat cu pietre. Militarii au ripostat. Echipele medicale s-au grăbit să furnizeze primul ajutor.

Muzher a lucrat pentru Societatea de Ajutor Medical Palestinian, care mai târziu a spus că a fost împușcat în timp ce încerca să trateze unul dintre cei răniți loviți de militarii israelieni. El a murit în spital din cauza rănilor și a fost îngropat miercuri după-amiază.

Ahmed Gharib, de 23 de ani, un alt medic, a declarat că a intervenit alături de Muzher când acesta a fost lovit. "A fost exact la ora 6:00", a spus el. "Eram echipați cu veste medicale portocalii, strălucitoare. Aveam în buzunarele vestei, la vedere, bandaje. Se vedea că suntem medici", a spus el.

"Au existat ciocniri. Oamenii aruncau pietre și patru au fost răniți. El fugit pentru a ajuta pe cineva și a fost împușcat", a spus Ahmed Gharib. "Am fost chiar în spatele lui. Credeam că a fost lovit în picior. Dar nu. Era sânge de la abdomenul lui."

Armata israeliană a afirmat într-o declarație că a fost o "revoltă violentă" în timpul unei operațiuni. "Zeci de rebelii au aruncat pietre și sticle incendiare asupra trupelor, care au răspuns cu mijloace de dispersie a revoltelor", a spus el. "A fost primit un raport privind un palestinian rănit", a mai spus reprezentantul al armatei.

Vezi și: Palestinian împușcat de soldații israelieni. Tensiuni uriașe în Cisiordania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel