Un lider PSD susține Comisia pentru democrație, propusă de Tăriceanu

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a dat publicității o declarație în care susține inițiativa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Președintele PLR a propus înființarea unei comisii parlamentare de evaluare a stării de democrației și statului de drept. PSD nu a avut o reacție oficială la propunerea lui Tăriceanu, iar Codrin Ștefănescu anunță că va milita în PSD pentru înființarea comisiei.

Propunerea președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind înființarea unei „Comisii speciale pentru evaluarea stării de democrație și a statului de drept în România" este salutară și, în același timp, necesară, consideră Codrin Ștefănescu.


”În România, democrația s-a construit cu maximă dificultate și în urma unei Revoluții anticomuniste extrem de sângeroase care a însemnat sacrificiul a mii de români morți și răniți. Tineri pentru care libertatea era mai presus de orice. Iar pentru această democrație, uneori firavă, am trecut, de-a lungul timpului, de la oribilele mineriade la marele succes de a fi stat membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană și NATO.


Cu toate acestea, la peste 25 de ani de la Revoluție și după un deceniu de „epocă Băsescu", ne aflăm într-o situație absolut absurdă. Încă mai avem de-a face cu abateri grave de la principiile democrației, cu încălcări ale drepturilor omului, ale dreptului la liberă exprimare, ale libertății presei, cu abuzuri și derapaje ale unor instituții care se „bucură" de coordonarea unor persoane numite cu sprijinul unor oameni politici sau a unor interese de grup.
Iar tot acest tablou sumbru îmi ridică și mie, ca fost participant activ pe sângeroasele baricade din decembrie '89, fireasca întrebare: încotro ne îndreptăm?


În concluzie, voi milita în interiorul PSD pentru înființarea acestei comisii speciale care sper că va avea capacitatea de a prezenta cu maximă transparență erorile și abuzurile instituționale din ultima perioadă. Iar în urma elaborării și prezentării raportului comisiei poate vom putea asista cu toții la o minune: și anume, ca starea de normalitate să-și reintre în drepturi într-o Românie cu adevărat democratică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel