Un kenyan a inventat mănuşile care traduc limbajul semnelor într-o aplicaţie pe telefon

surdomuti
surdomuti

Un inginer din Kenya a inventat mănuşile care pot traduce limbajul semnelor, folosit de persoanele cu deficienţe de auz şi vorbire, printr-o aplicaţie de pe smartphone. Totul pentru a comunica mai uşor cu nepoata sa. 

Mănuşile, numite Sign-IO, au senzori de mişcare pe fiecare deget, care cuantifică mişcarea degetelor şi procesează literele care sunt transmise de utilizator. Ele se conectează prin bluetooth la o aplicaţie de mobil pe care tot inginerul kenyan a dezvoltat-o, literele fiind ulterior verbalizate. 

"Nepoata mea poartă mănuşile, le conectează la telefonul ei sau la al meu, apoi începe să facă semnele şi eu sunt în stare să înţeleg foarte uşor ce îmi zice. În plus, pentru că e foarte bună la cititul pe buze, eu nu trebuie să fac semne la rândul meu", a explicat inginerul pentru The Guardian. 

Invenţia, folosită pentru prima dată la o şcoală

Feedbackul primit de Roy Allela de la o şcoală pentru copii cu nevoi speciale a fost unul pozitiv, mai ales din perspectiva unui aspect extrem de important: viteza cu care limbajul semnelor este convertit în audio. 

Utilizatorii au posibilitatea de a seta limba, genul şi tonul verbalizării prin intermediul aplicaţiei, cu o acurateţe de 93 la sută. Mănuşile pot fi comandate în orice stil, de la mănuşi de prinţesă la mănuşi de SpiderMan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel