Un jurnalist despre Romașcanu, noul ministru al Culturii: M-AM SĂTURAT

Jurnalistul Dorin Chioțea a sărit în apărarea lui Lucian Romașcanu, noul ministru al Culturii, după ce social-democratul a fost criticat că a ajuns în această funcție deși a condus Cancan și Kanal D.

"Dupa ce a devenit ministru Lucian Romascanu, am realizat cata pasiune pentru cultura zace in unii. De parca pana acum n-ar fi observat ca suntem nu in cadere libera, ci de-a dreptul in fundul haului. E prea multa tanguiala in avans pe seama poate celei mai inspirate decizii in privinta unui tip pus politic in functie. Pentru ca il cunosc pe om, imi permit sa am sperante. Nu-s profet in tara mea, dar putina rabdare n-ar strica aici.

Romascanu are in primul rand uriasul avantaj ca e deasupra oricaror interese si invidii, ca nu face parte din niciun grup de combinatii. In al doilea rand, e un excelent gestionar, manager, ziceti-i cum vreti. D-ala care scoate bani si din piatra seaca si nu-i arunca pe fereastra, nici nu stie sa fure. In al treilea rand, nu va promite nimic fara suport real.

Cultura trebuie sa ajunga nu doar la elite, ci si la mase. Asta e cea mai mare provocare pe care o vad la Lucian. Cred ca in Ateneu nu trebuie sa intre doar muzicologi, ci si oameni obisnuiti imbracati adecvat care sa admire Creatia. Cred ca intr-un muzeu pustiu usile trebuie larg deschise copiilor si tinerilor, nu doar specialistilor care stiu ce e Istoria. Un tablou uluitor vazut doar de critici nu mai e Arta la superlativ daca nu-i admirat si de popor.

Eu m-am saturat sa aud ca exista actori flamanzi, muzeografi care fac greve ca n-au salarii, scriitori care mor de foame, bilete scumpe peste tot, edificii in ruina. Romascanu n-are la purtator cornul abundentei, ci doar onestitatea de a vrea cu adevarat sa rezolve cate ceva prioritizand, organizand, muncind pe branci. Succes!", a spus Dorin Chioțea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel