Un însărcinat cu afaceri al SUA, convocat pentru un "like" pe Twitter

Turcia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA pentru un 'like' pe Twitter al ambasadei.

Ministerul turc al Afacerilor Externe a anunţat că l-a convocat duminică pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara din cauza unui 'like' al Ambasadei SUA la o postare pe Twitter în legătură cu liderul recent spitalizat al unui partid naţionalist aliat cu partidul aflat la putere, relatează AFP, citează Agerpres.

"Însărcinatul cu afaceri american a fost convocat la minister pentru a da explicaţii clare privind un mesaj pe reţelele de socializare", a transmis ministerul, precizând că ambasadorul SUA nu se afla la Ankara duminică.

Contul oficial al ambasadei americane a dat 'like' sâmbătă la o postare pe Twitter în care un internaut spunea că Turcia trebuie să se pregătească pentru o perioadă în care Devlet Bahceli, şeful Partidului Acţiunii Naţionaliste (MHP), va fi absent din viaţa politică.

Like din greşeală

În septembrie, Bahceli, în vârstă de 71 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp.

Sâmbătă seară, Ambasada SUA şi-a cerut scuze într-o postare pe Twitter, explicând că mesajul respectiv a primit "like din greşeală".

MHP, care a încheiat în 2018 o alianţă în cadrul unei coaliţii electorale cu Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP) al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a susţinut de asemenea AKP în 2017 la referendumul privind modificarea Constituţiei menit a instaura un regim prezidenţial puternic în Turcia.

Ambasadorul american David Satterfield a ajuns în Turcia în 2019. Niciun ambasador american nu a fost la post la Ankara timp de aproape doi ani după plecarea lui John Bass în 2017.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat în special din cauza sprijinului american pentru miliţiile kurde din Siria considerate 'teroriste' de către Ankara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel