Un fost consilier al lui Tony Blair, exclus de Laburişti după ce a votat cu liberal-democraţii la alegerile europene

Un fost consilier al premierului britanic Tony Blair, Alastair Campbell, a fost exclus din Partidul Laburist după ce a recunoscut că a votat pentru Partidul liberal-democrat la alegerile europene organizate joi în Marea Britanie, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Alastair Campbell, care militează activ pentru un al doilea referendum privind Brexitul, s-a declarat marţi pe Twitter 'trist şi decepţionat' de decizie şi a precizat că doreşte să facă apel. 'Sunt şi voi rămâne laburist. Am votat Lib-Dem, fără a face publicitate prealabilă, pentru a încerca să conving Partidul Laburist să facă ce este drept pentru ţară/partid', a explicat pe reţeaua socială fostul consilier al lui Tony Blair.

În urma scrutinului, Partidul Laburist, principalul partid de opoziţie în Marea Britanie, a pierdut jumătate dintre cele 20 de locuri de eurodeputaţi, cu 14,1% din voturi, în a treia poziţie după Partidul Brexit (31,6% din sufragii) şi partidul eurofil liberal-democrat (20,3%). Alegătorii au făcut Partidul Laburist să plătească pentru ambiguitatea sa privind Brexitul, liderul său Jeremy Corbyn, un eurosceptic vechi, susţinând nu foarte vocal ideea unui al doilea referendum, în contextul în care numeroşi deputaţi ai formaţiunii erau favorabili unei astfel de iniţiative.

'Susţinerea unui alt partid politic sau candidat este incompatibilă cu apartenenţa la partid', a declarat un purtător de cuvânt al Partidului Laburist. Campbell a afirmat că există totuşi 'numeroase precedente' de laburişti care au votat diferit decât partidul, atrăgând atenţia asupra trecutului de rebel al lui Jeremy Corbyn în Camera Comunelor, în momentul în care Tony Blair era prim-ministru. Jeremy Corbyn se situează la stânga în partid, la antipozi faţă de curentul social-democrat al lui Tony Blair. Acesta din urmă a spus că a votat Partidul Laburist 'fără mare entuziasm', afirmând totuşi, într-un interviu pentru Sky News, că înţelege de ce fostul său consilier a votat cu liberal-democraţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel