Un excursionist britanic a fost găsit decedat în apropierea unei cascade

Darren Myers a fost găsit cu gâtul rupt
Darren Myers a fost găsit cu gâtul rupt

Un excursionist britanic în vârstă de 49 de ani, dat dispărut în urmă cu aproape două săptămâni într-o regiune montană din Noua Zeelandă, a fost găsit decedat miercuri, a anunţat poliţia citată de Reuters.

Darren Myers ar fi murit după ce a căzut în apropierea unei cascade din zona lanţului muntos Tararua Range, la mică distanţă de capitala Wellington, potrivit poliţiei.

S-a întâmplat foarte brusc. Nu cred că a suferit deloc, a explicat sergentul de poliţie Tony Matheson într-o declaraţie oferită Radio New Zealand. Întotdeauna va exista un risc când îţi asumi o astfel de excursie, a adăugat el.

Myers, cetăţean britanic stabilit în Wellington, a fost dat dispărut la data de 1 iunie, după ce nu a reuşit să ajungă la punctul final al drumeţiei propuse. Operaţiunile de căutare au fost zădărnicite de relieful greu accesibil şi de condiţiile meteorologice dificile, inclusiv de zăpadă.

Mii de excursionişti vizitează anual Noua Zeelandă pentru a explora regiunile montane şi fauna sălbatică. Tararua Range este o zonă populară în special deoarece se află la mică distanţă de Wellington, însă relieful abrupt şi vremea imprevizibilă pot pune în pericol viaţa montaniarzilor.

În 2016, o femeie din Cehia a petrecut aproape o lună singură într-o colibă aflată pe un traseu îndepărtat de pe Insula de Sud după ce partenerul său de viaţă a murit în urma unei căderi de la înălţime.

Vezi și: Turist britanic, dispărut de mai multe zile în Noua Zeelandă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel