Un dulap de la IKEA a căzut peste un copil și l-a ucis. Despăgubiri uriașe

Ikea
Ikea

Ikea va plăti o despăgubire uriașă pentru părinții unui copil ucis de căderea unui dulap.

Retailerul suedez de mobilă Ikea va plăti despăgubiri de 46 milioane de dolari părinților unui copil care a fost ucis de căderea unui dulap, în 2017, transmite BBC.

Jozef Dudek, care avea vârsta de doi ani, s-a sufocat în mai 2017, când sertarele unui dulap din gama Malm s-a răsturnat peste el.
Ikea a rechemat, anul trecut, milioane de astfel de dulapuri în SUA, din cauza problemelor de securitate, după ce alți trei copii au murit din aceeași cauză. Un dulap din această gamă cântărește 32 de kilograme, citează Mediafax.

Părinții copilului încurajează returnarea acestui dulap pentru toți cei care îl au

„Nu ne-am gândit niciodată că un copil de doi ani ar putea răsturna un dulap de doar 76 de cm înălțime și să se sufoce", au spus ei. „Abia mai târziu am aflat că dulapul a fost instabil încă de la proiectare". „Ne spunem povestea pentru că nu vrem să se întâmple asta cu o altă familie", a adăugat cuplul.

3 copii uciși de un astfel de dulap

Părinții au mai transmis că vor dona 1 milion de dolari din despăguburile pe care le vor primi pentru a proteja copiii de produsele periculoase.

Doi copii din SUA au murit în 2014 după ce dulapul s-a răsturnat peste ei și un alt băiat, de 23 de luni, a murit anul trecut într-un incident similar. IKEA a acceptat să plătească atunci 50 milioane de dolari celor trei familii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel