Un crocodil indonezian are, de 3 ani, în jurul gâtului o anvelopă de motocicletă

Crocodilul indonezian, lung de 4 metri, are o anvelopă de motocicletă prinsă în jurul gâtului, de trei ani, după multe încercări repetate de a elibera reptila.

Reptila ghinionistă a fost reperată pentru prima dată în 2016 într-un râu ce trece prin centrul capitalei provinciei Sulawesi, Palu.

Experții cred că animalul ar putea fi un crocodil siamez,  o specie aflată în stare critică de dispariție.

În ciuda încercărilor repetate de eliberare a reptilei uriașe, voluntarii încă nu au reușit să ademenească crocodilul pe uscat.

Localnicii au prins imagini ale crocodilului în 2018, arătându-l cum iese din apă pentru a lua aer.

La acel moment, voluntarii coordonați de Agenția Centrală de Conservare a Resurselor Naturale Sulawesi au încercat să ademenească crocodilul pe uscat, folosind carne de pui ca momeală, dar reptila nu a fost interesată de acest lucru.

Cei care se ocupă de fauna sălbatică din zonă sunt îngrijorați, în special, că anvelopa -provenită de la un scuter Vespa aruncat în estuar - va sugruma crocodilul, dacă nu este îndepărtată de urgență.

În 2018, domnul Mulyadi, oficial al Comitetului Indonezian pentru Protejarea Mediului, a declarat: „Am realizat o capcană pentru crocodili, dar nu o putem folosi, deoarece ne lipsește forța tehnică, capabilă să controleze crocodilii sălbatici.”

„Am încercat să-l ademenim cu carne de pui sau carne, dar niciodată nu o atinge.”

„Acest crocodil a crescut la 4 metri lungime, iar capul său are o lungime de aproximativ 40 de centimetri. Corpul său este din ce în ce mai mare, iar anvelopa care are o circumferință de aproape 36 centimetri, îl sufocă.”

„Dacă anvelopa nu este îndepărtată imediat, aceasta va sugruma crocodilul din cauza corpului său în creștere.”

De asemenea, autoritățile se opun folosirii unui tranchilizant pentru animale, temându-se că acesta va dispărea în apă înainte ca medicamentele să își facă efectul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel