Jocurile din PE: Un consilier, angajat la 14 cabinete de europarlamentari români. ”Cea mai mare dovadă de ipocrizie”, din PLUS

Europarlamentarii români, aleși în 26 mai 2019, și-au format cabinetele din PE, și-au ales consilierii. 

Aproape 7.000 de euro lunar este salariul unui europarlamentar. Pentru consilieri, au la dispoziție 25.000 de euro. Pot avea cel mult 3 asistenția la Bruxelles, Luxemburg și/sau Strasbourg și asistenți locali. Pentru ei au 25.000 de euro, din care 75% pentru cei locali, din țările de proveniență. 

Răzvan Hoinaru, asistent la toți cei 14 europarlamentari români PPE

Romniacurata.ro a făcut o analiză, semnată de Cristian Ghingheș, cu privire la cine sunt consilierii noilor parlamentari europeni. La toți europarlamentarii PPE, adică cei din PNL, PMP și UDMR, s-a lovit de același nume: Răzvan Hoinaru, asistent europarlamentar pentru cei 14 români din grupul PPE. 

Analiza a mai demonstrat că, în ciuda contradicțiilor din țară, la Bruxelles, par a fi buni oamenii ce au lucrat pentru celelalte partide. Fosta asistentă a europarlamentarului PSD Doru Frunzulică, Rodica Nazari, în acest mandat este asistența lui Gheorghe Falcă. Cristian Ghinea de la USR are agent de plată o firmă pe care anterior au folosit-o Andi Cristea și Victor Boștinaru, ambii de la PSD. Tot europarlamentarul USR a angajat un fost candidat ProDemo, fost consilier al lui Cătălin Ivan.

Consilierii lui Sârbu, la europarlamentarii Pro România

Corina Crețu și Mihai Tudose, din partidul lui Victor Ponta, duc mai departe resursele umane ale soției, Daciana Sârbu, ”inclusiv contractele cu firma EXFIN 2000 ca agent de plată, înființată în 2000 de mama lui Victor Ponta, Cornelia Naum, care nu se numără însă printre asociați. În prezent, unul dintre cei doi asociați și administratori ai firmei este Alexandra Herțanu – sora lui Victor Ponta, conform Press One”, citată de România Curată. 

Europarlamentarul Chris Terheș a preluat-o pe tânăra Cătălina Ștefănescu de la cabinetul lui Andi Cristea. 

Rareș Bogdan și Carmen Avram, câte un om din echipa de la TV

”Rareș Bogdan și Carmen Avram au fiecare în echipa câte un om din fosta echipă editorială cu care au realizat emisiunile de la Realitatea TV, respectiv Antena 3. Dacian Cioloș și Dragoș Pîslaru au transferat cam jumătate dintre fondatorii Europuls în cabinetele lor europarlamentare.” continuă sursa citată. 

Autorul spune că cea mai mare dovadă de ipocrizie a dat-o Ramona Strugariu de la PLUS, care ar fi mimat concursul public de CV-uri și a angajat doi asistenți de la cabinetul lui Macovei și unul de la Preda.

Vezi lista completă pe Romniacurata.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel