Un câine poliţist din Marea Britanie rănit în timpul unei misiuni a primit o medalie pentru curaj

Un câine poliţist din Marea Britanie, care a fost înjunghiat în timp ce a pus de mai multe ori la pământ un atacator înarmat, a fost decorat pentru curajul său, relatează vineri Press Association.

Câinele Bacca a fost decorat cu Medalia de Aur din partea societăţii veterinare caritabile People's Dispensary for Sick Animals (PDSA) - considerată echivalentul decoraţiei civile Crucea lui George - în cadrul unei ceremonii organizate vineri la Birmingham Repertory Theatre.

Câinele, retras din activitate după ce a făcut parte din West Mercia Police, a suferit mai multe răni în timp ce a continuat să se lupte cu un bărbat înarmat cu un cuţit de 25 cm, chiar şi după ce poliţistul alături de care se afla, Mike Davey, a fost înjunghiat.

Bacca şi Davey, la rândul său retras din activitate, au fost răniţi în atacul care a avut loc la 6 iunie 2018. Davey a dat drumul câinelui pentru a-l dezarma pe atacator şi a încercat să-l imobilizeze pe acesta cu sprayul din dotare, însă fără niciun efect.

Cei doi l-au urmărit pe suspect, iar Bacca s-a luptat cu el. Bărbatul a reuşit să scape, însă câinele, deşi rănit, l-a pus din nou la pământ şi l-a imobilizat până când agresorul a fost încătuşat.

În urma rănilor suferite, Bacca a avut nevoie de tratament veterinar.

Este fantastic faptul că Bacca a primit un premiu atât de prestigios. Deşi a trecut un an de la incident sunt încă uimit de acţiunile lui din seara aceea. A fost atacat, în mod repetat, a fost rănit grav, şi totuşi a continuat să-şi facă treaba, a declarat Davey.

"A fost acolo când am avut nevoie de el - la fel ca în toţi cei opt ani în care am lucrat împreună - şi este şi acum, în rezervă - şi nu am nicio îndoială că în seara aceea mi-a salvat viaţa", a adăugat fostul poliţist.

Bărbatul acuzat în legătură cu acest incident a decedat ulterior, înainte de proces, precizează Press Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel