Un avion american F-35, grav avariat în urma impactului cu o pasăre în Japonia

Un avion de luptă american invizibil de ultimă generaţie F-35 a fost serios avariat în Japonia în urma impactului cu o pasăre, pagubele fiind estimate la milioane de dolari, a anunţat joi infanteria marină a Statelor Unite (US Marine Corps), transmite AFP.

Pe 7 mai, un F-35B alocat grupului 12 aeronaval (...) a întrerupt decolarea din cauza coliziunii cu o pasăre la baza forţelor armate marine americane din Iwakuni, în vestul Japoniei, a declarat comandantul Christopher Harrison, purtător de cuvânt al Marine Corps, precizând că pilotul este teafăr şi nevătămat.

Pagubele nu au fost evaluate cu precizie, dar incidentul a fost clasificat în categoria A, ceea ce înseamnă că reparaţiile ar urma să coste mai mult de două milioane de dolari.

Lansat la începutul anilor '90, programul avionului F-35 este cel mai scump program militar din istoria armatei SUA, cu un cost total pentru Pentagon estimat la aproape 400 de miliarde de dolari, obiectivul de producţie pentru deceniile următoare fiind de circa 2.500 de aparate.

Modelul F-35B este varianta cu decolare scurtă şi aterizare verticală destinată Marine Corps. Un aparat de acest fel costă circa 115 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel