Un avion a ieșit de pe pistă! Aeroportul a fost închis

avion aterizare
avion aterizare

Aerportul Newark, unul din cele trei care deservesc metropola New York, a fost închis sâmbătă temporar după ce un zbor al companiei United Airlines a ieşit de pe pistă, fără ca incidentul să fi făcut victime, a informat agenţia federală a aviaţiei americane (FAA), relatează AFP. 

"Zborul United Airlines 627 a aterizat la ora locală 13:00 pe pista 22 a aeroportului internaţional Liberty din Newark şi a derapat apoi, ieşind de pe pistă în partea stângă", se precizează în comunicatul postat de FAA pe Twitter, care menţionează că trenul de aterizare stânga a ieşit pe porţiunea cu iarbă. Aparatul de zbor venea din direcţia Denver, statul Colorado. 

"FAA nu i-a fost semnalată nicio rănire", a precizat autoritatea aviatică americană, care a mai anunţat că urma să se deplaseze la locul incidentului. A explicat, de asemenea, că avionul urma să fie remorcat după evacuarea pasagerilor. 

Compania aeriană United a explicat că aparatul de zbor a suferit defecţiuni la mai multe roţi şi a adăugat că niciun pasager, din cei 166 aflaţi la bord, nu a avut nevoie să fie transportat la spital, iar pasagerii care au suferit răni uşoare "au refuzat orice îngrijire medicală". 

La rândul său, aeroportul Newark a informat pe Twitter că, din cauza unei "urgenţe" nu mai are loc "nicio plecare şi nicio sosire". La aproximativ o oră de la această informare, a anunţat că toţi pasagerii avionului implicat în incident au fost evacuaţi. Ulterior a mai precizat că în jurul orei 15:00 a fost reluată activitatea aeroportuară, dar a avertizat că vor exista întârzieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel