EXCLUSIV  Un atac suedez asimetric la adresa unui partid politic din România

Șofer anti-PSD
Șofer anti-PSD

Deși pare foarte straniu ceea ce am să analizez acum, povestea deja devenită celebră în România a numărului de înmatriculare m#e PSD este, în profunzime, un atac asimetric. Și am să vă spun în continuarea articolul de ce: 

Numerele de înregistrare în Suedia, conform legii, sunt formate din litere și numere, iar placa mineralieră este pe un fond alb, iar literele și numerele sunt negre. Nu există în niciun fel în Suedia o lege care să permită o așezare de litere sau o combinație între litere și cifre care să ducă la insulte.

Și am să vă dau un simplu exemplu: WTC 911, ca număr de înmatriculare, a fost interzis prin lege în Suedia, pentru că făcea aluzie la atacurile asupra World Trade Center, din 11 septembrie 2001. Nici combinație WTC 119 nu este permisă, tocmai din acest motiv. Orice utilizare de combinații care insultă sensibilitățile în Suedia este interzisă. Mai mult decât atâta. Pot spune că studiind problema, am aflat că există inclusiv litere care sunt interzise, cum ar fi I, Q, V, A cu două puncte deasupra și O cu două puncte deasupra. Totodată, combinații de litere, cum ar fi APA, care în suedeză înseamnă maimuță; DUM, care înseamnă - de la dummy - prost; FUL, care înseamnă urât, precum și o serie de alte combinații de cifre și litere care duc la iritarea minorităților sexuale, de culoare sau religioase.

Despre plăcuțele speciale sau personalizate există o regulă foarte clară și acolo, din punct de vedere al textului, acestea nu sunt permise dacă textul este mult prea ofensator; acesta devine ilegal. Ceea ce uită să spună onorata ambasadă suedeză este că textul în limba română este ofensator, iar legea din Suedia se aplică în Uniunea Europeană al cărei membru este România. Deci dacă în România este ofensator și în Suedia este ofensator, conform regulii simetriei, pentru că acest domn șofer de camion a înregistrat această placă personalizată, el mai avea o obligație: ca pe geamul mașinii să pună numărul clasic, înregistrarea clasică a mașinii. Nu poți să mergi cu o mașină cu număr personalizat fără să ai pe geam, vizibil, numărul de înmatriculare clasic, obligatoriu de altfel pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Este foarte clar că ceea ce se întâmplă cu acest domn din Suedia nu este decât o mișcare asimetrică, într-o luptă surdă, condusă de forțe extrem de inteligente. În linia celebrilor #reziști și în linia marilor mișcări neo-marxiste din Statele Unite și Europa Occidentală, elementul de propagandă vizuală este foarte important. De aceea, în toate țările europene, Statele Unite, Canada, și în toate țările civilizate plăcile mineraliere trebuie să aibă combinații de cifre și litere neutre. Dând la o parte că l-a costat 700 de euro personalizarea numerelor, acest domn - și trebuie văzut în numele cui o face - se raliază unei mișcări care insultă România. Pentru că a fi împotriva unui partid politic legal, legitim și aflat la guvernare nu este nimic ilegal. Dar a insulta, numai pentru a face pe eroul, numai pentru a face pe Gigi Durul, pentru că ești din Suedia, iar Ambasada Suedeză în loc să-și ceară scuze pentru insultă și pentru că țara pe care o reprezintă a permis înregistrarea unei astfel de insulte - din contră o încurajează - asta ne face să înțelegem că avem de-a face cu un atac asimetric la adresa României.

Dacă o astfel de combinație ar fi insultat musulmanii, femeile sau homosexualii din Suedia, fiți siguri că cel puțin șeful Registrului Auto și-ar fi dat demisia dacă nu și un politician sau un ministru responsabil de acel registru. Trebuie să încetăm să ne mai comportăm ca cetățeni de mâna a doua. Trebuie să cerem imediat Ambasadei Suediei să explice de ce permite insultarea a milioane de români care au votat PSD. Pentru că aceeași situație era dacă se scria m#e PNL, PNȚCD, PRM sau mai știu eu ce partid politic. Trebuie să înțelegem că legile din Suedia sunt scrise împotriva insultelor, împotriva propagandei vizuale insultătoare, de aceea sunt interzise simbolurile naziste, comuniste, extremiste și de aceea nu se permite înregistrarea unor combinații de numere de identificare a mașinilor suedeze care să atingă vizual sensibilitățile celor care locuiesc în Suedia.

Faptul că acest individ și-a permis să insulte și să folosească un cuvânt derogatoriu dovedește nu numai dorința Suediei de a continua această insultă și dovedește faptul că în spatele acestuia se află un plan foarte bine pus la punct, un plan pregătitor. Mai mult decât atât, eu vreau să-l întreb pe acest domn din Suedia, șofer de camion, de ce a trebuit să treacă prin toată țara ca să ajungă la mare? De ce a trebuit să parcheze în fața Primăriei din Craiova, de exemplu, și de ce nu a parcat mașina în fața primăriei din capitala Suediei? De ce a trebuit să facă tot acest circ la care s-a atașat și ambasada Suediei? Pentru că este un circ de prost gust, este un circ văd, continuat de așa zisa presă anticorupție și proeuropeană, dar este un circ care insultă cultura și limba română, care insultă prin utilizarea acelor cuvinte pe toți oamenii care cât de cât au mai învățat ceva limbă română în școlile din România.

Poți să pleci oricând în Suedia, în orice țară a lumii dacă nu-ți convine în România, dar nu insulta România și nu-i insulta pe cei care cred într-un partid politic. Dacă îmi amintesc bine, discuțiile despre legile care condamnau și care încă condamnă crima de les-majestate în Suedia - de insultare a familiei regale sau a regelui sau reginei - au fost foarte vii, iar legea, după câte știu eu, este încă în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel