Un animal rar riscă să dispară dacă nu sunt luate măsuri imediate

resurse pamant
resurse pamant

Unul dintre cele mai periclitate animale riscă să dispară de pe Pământ în numai un an dacă în habitatul său vor fi utilizate în continuare plase ilegale de pescuit, a atras atenţia o echipă de oameni de ştiinţă din Scoţia.

Un grup de cercetători de la Universitatea St Andrews a atras atenţia că este necesară implementarea unor acţiuni urgente pentru salvarea marsuinului de Pacific, o specie de mamifer marin pe cale de dispariţie, numit şi vaquita, care trăieşte exclusiv în zona superioară a Golfului California din Mexic.

Potrivit unui studiu publicat de Royal Society Open Science, numărul marsuinilor vaquita ar fi scăzut sub zece. În 2016, populaţia acestei specii era estimată la 30 de exemplare.

În ciuda unei interdicţii impusă de Guvernul mexican privind utilizarea setcilor - unealtă care favorizează prinderea accidentală a marsuinilor - pescuitul ilegal a continuat.

Sora criminalului de la Caracal: Vrea să-i apere pe alții

Interdicţie de urgenţă



De la implementarea interdicţiei, în 2017, zece marsuini vaquita au fost găsiţi morţi, toate aceste decese putând fi atribuite utilizării setcilor.

Prezenţa neîncetată a setcilor ilegale, în ciuda interdicţiei de urgenţă continuă să conducă vaquita către extincţie, a declarat profesor Len Thomas de la Centrul pentru Studii ecologice şi de mediu (CREEM) al Universităţii St Andrews, invitat să participe la o adunare a specialiştilor internaţionali în statistica mediului în cadrul căreia au fost analizate aceste date.

Dacă se doreşte salvarea speciei sunt necesare acţiuni imediate de gestionare, a adăugat expertul.

Nouă exemplare



Se estimează că numărul vaquita a scăzut cu 98,6% de la debutul monitorizării speciei, în 2011, şi cu aproape 50% în fiecare an de la un studiu realizat în 2016.

Potrivit celei mai optimiste estimări a cercetătorilor, la finalul unui studiu acustic efectuat în luna august 2018 mai rămăseseră în viaţă nouă exemplare din această specie.

Fostul preşedinte mexican, Enrique Pena Nieto, s-a angajat în 2017, în prezenţa starului hollywoodian Leonardo DiCaprio, să intensifice eforturile depuse de guvernul său pentru salvarea marsuinului de Pacific. În luna mai a aceluiaşi an, Leonardo DiCaprio a cerut milioanelor de admiratori ai lui de pe Twitter şi Instagram să semneze o petiţie pentru a cere preşedintelui mexican să se implice mai mult în acţiunile de protejare a acestui cetaceu periclitat.

Crimă Caracal. Simona Gheorghe - Nicolae Alexe (IPJ Olt), replici la România TV: Nici nu știu unde-i cartierul Bold

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel