Umilință cruntă pentru veteranii de război. Gâdea: Drama este că nimeni nu vorbește despre asta

Mihai Gâdea a prezentat un subiect scandalos marți seară la Antena 3 în emisiunea "Sinteza Zilei".

Începând cu data de 1 iunie, veteranii de război au început să primească somații de la administrațiiile fiscale prin care sunt înștiințați că trebuie să plătească impozite pentru casă, terenuri și mașini. Așa au aflat că, printr-o hotărâre de guvern, soțiile lor sau rudele împreună cu care dețin proprietățile nu mai sunt scutiți de plata impozitelor. Vorbim despre HG nr. 159/2016 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

"Mi se pare absolut intolerabilă această bătaie de joc la adresa unor oameni care au luptat pe front pentru România. Drama este că se întâmplă așa ceva și că nimeni nu vorbește și nu se scandalizează. Cum adică să-i punem pe veteranii de război să plătească? Ei sunt la apusul vieții, își numără zilele, și îi punem în situația de a da niște bani înapoi pentru niște scutiri date tot de guvern? În opinia mea este scandalos pentru oricine să privească cum oamenii care au luptat pentru țara lor, în războaie teribile, să fie înjosiți la această manieră", a zis Mihai Gâdea la Antena 3.

[citeste si]

Liberalul Mircea Dolha a intervenit și a spus: "Dacă acest guvern este vinovat pentru ceea ce spuneți, vă garantez că mâine voi fi prezent la Ministerul Finanțelor pentru a vedea de unde a izvorât această nedreptate. Am un mare respect pentru veteranii de război. Voi cere lămuriri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel