Urmărește emisiunea live


Ultimele calcule pentru turul doi. Bogdan Chirieac: Atunci REZULTATUL votului poate fi diferit

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre ultimele calcule pentru turul doi la prezidențiale. 

PNL și PSD își fac ultimele calcule înainte de alegerile prezidențiale.

Ultimele cifre, care vin de la forțe politice din România, PNL și PSD, arată în felul următor: Klaus Iohannis ar lua 60% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă mizează pe un scor de peste 40%, relatează România TV.

Au mai rămas 7 zile în care cei doi candidați la prezidențiale trebuie să încerce să atragă de partea lor cât mai mulți votanți. Cei din PNL speră ca Iohannis să iasă din aceste alegeri cu o cifră cu 6 în față, astfel încât să reprezinte o forță. 

Ținta celor din PSD, așa cum a spus-o și Viorica Dăncilă este 50% + 1, adică numărul minim de voturi necesar, astfel încât ea să fie propulsată la Palatul Cotroceni. 

Ce spune Bogdan Chirieac despre cifrele actuale

"Se poate întâmpla orice. Vă dați seama, o săptămână e un interval de timp imens pentru niște alegeri prezidențiale. Se pot întâmpla lucruri în ultimele 24 de ore. Să nu uităm un lucru: Alegerile prezidențiale se câștigă cu 50% + 1, așa se declară victorie. Cine este declarat victorios, este declarat de 50% + 1. Desigur, alte calcule din astea- care sunt greu de înțeles pentru un partid politic cu experiența PNL-ului, un partid odinioară profund european, cu valori extraordinare și cel mai vechi partid din Europa - deci de unde a intrat în PNL acest microb înspăimântător, prin care doresc extincția contra-candidatului politic al PSD-ului, mi-e greu să înțeleg", a declarat Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Cât de mult va conta prezența la vot

"În funcție de prezență, avem și rezultatul la vot să știți. Că dacă prezența va fi redusă și șansele domnului Klaus Iohannis se diminuează. Să nu uitați că PSD-ul are un potențial, un bazin electoral imens. Problema e dacă reușești să-l scoți la vot, dacă reușești să transmiți emoția acelor oameni care se pot transforma în 24 de ore. Din 2 milioane cât au votat pentru doamna Dăncilă la turul întâi, în 4 milioane și atunci sigur că și rezultatul votului poate fi diferit", a mai adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel