Ultima ședință a vechiului CSM. Răzvan Savaliuc: S-a dat iar în stambă

Răzvan Savaliuc a declarat, vineri, la România TV, că vechiul CSM și-a arătat din nou disprețul față de presă.

”La sediul INM are loc ultima ședință a fostului CSM care s-a dat iar în stambă, în sensul în care și-a arătat disprețul față de presă. Noi toți jurnaliștii chemați cu invitații speciale am fost băgați într-o camera și nu am fost lăsați să intrăm în sală, deși prin lege ședințele CSM sunt publice. Dar ăsta a fost fostul CSM care și-a încetat acum activitatea, care s-a remarcat prin atacuri nejustificate la adresa presei. (...) De  la noul CSM am speranțe. Sunt niște persoane noi, în care eu am mare încredere, cred că nu se mai poate merge cu justiția pe linia care s-a mers până acum. Mă aștept ca președintele Iohannis să dea un mesaj prin care să avertizeze sistemul judiciar să înceteze cu abuzurile”, a declarat, prin telefon la România TV, jurnalistul Răzvan Savaliuc.

Noul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) se va constitui în ședință, vineri, urmând ca membrii forului să își aleagă conducerea - președinte și vicepreședinte. La ședința de vineri a fost invitat și președintele Klaus Iohannis.

Ședința, care va avea loc la sediul Institutului Național al Magistraturii, cuprinde trei puncte.

Primul punct prevede o întâlnire a membrilor vechiului CSM (mandatul 2011-2016) cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii constituit ca urmare a alegerilor organizate în perioada iunie-decembrie 2016.

Al doilea punct de pe ordinea de zi se referă la ședința de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii, iar la punctul trei este trecută alegerea conducerii instituției — un președinte și un vicepreședinte al CSM.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel