Uită-te bine la urechea ta! Semne care trădează boli

Unele semne care apar la nivelul urechilor pot trăda probleme de sănătate. Verifică dacă ai aceste modificări la ureche. 

Crăpături în spatele urechilor

Pielea crăpată în spatele urechilor indică o deficiență de zinc în organism, potrivit dr. Gillian McKeith. Lipsa de zinc se remediază într-un timp deztul de îndelungat - de la 6 luni la un an. Ăentru aceasta puteți lua un supliment pe bază de zinc. În plus, consumați semințe de susan, semințe de dovleac și fructe de papaya. Sunt surse naturale de zinc.

Secreție de ceară în urechi

Poate fi semnul unei deficiențe de acizi grași esențiali în organism, o problemă foarte des întâlnită. Mulți oameni evită consumul de grăsimi în încercarea de a slăbi. Greșeala lor este că ocolesc și grăsimile bune, pe lângă cele rele. Apoi când nu rezistă în fața unei tentații culinare, optează adesea pentru un aliment fast-food plin de grăsimi nesănătoase. Pentru asigurarea unui aport optim de grăsimi bune, consumați ulei de măsline, ulei de in, semințe de in, pește, suplimente cu ulei de pește. 

Cută pe lobul urechii - semnul lui Frank

Oamenii care au o cută pe lobul urechii sunt predispuși unui infarct sau atac vascular cerebral. Acest pliu de la nivelul lobului auricular este cunoscut și ca „semnul lui Frank”. Cercetătorii din Israel susțin, în urma unui studiu efectuat pe 250 de pacienți, că semnul lui Frank trădează iminența unui eveniment cardiovascular. Trei sferturi dintre subiecți riscau să facă accident vascular cerebral. Ateroscleroza sau îngroșarea arterelor determină o irigare slabă cu sânge a extremităților, inclusiv la nivelul lobilor urechii, motiv pentru care aceștia își pierd elasticitatea și apare acea cută, spun medicii din Tel Aviv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel