UEFA nu mai vrea organizarea de meciuri în ţările în care femeile au acces limitat pe stadioane

UEFA a invitat federaţiile şi cluburile să nu mai organizeze meciuri de fotbal în ţările "care limitează accesul femeilor pe stadioane", potrivit declaraţiilor lui Aleksander Ceferin, preşedintele forului european, informează AFP.

"Ştim că două ţări nu autorizează bărbaţii şi femeile să urmărească împreună meciurile. Nu putem pedepsi pe nimeni, însă asta nu înseamnă că trebuie să rămânem tăcuţi. Deci, recomandarea noastră către cele 55 de federaţii şi către toate cluburile europene este să facă în aşa fel ca echipele lor să nu joace în aceste ţări sau împotriva echipelor din aceste ţări în care drepturile elementare ale femeilor nu sunt respecte", a spus Ceferin în cursul unei conferinţe de presă, la finalul unei reuniuni a Comitetului Executiv al UEFA, care a avut loc la Ljubljana.

Problema accesului femeilor pe stadioane s-a pus cu ocazia organizării Supercupei Italiei în Arabia Saudită, la Jeddah, pe 16 ianuarie.

La jumătatea acestei luni, o suporteră din Iran şi-a dat foc după ce a fost arestată pentru că a încercat să intre pe stadion pentru a asista la un meci de fotbal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel