Urmărește emisiunea live


UEFA cere amânarea votului pentru șefia FIFA și declanșează un conflict SUA-Rusia

Președintele Federației Internaționale de Fotbal, Sepp Blatter, a convocat o reuniune de urgență cu liderii de confederații din lume, inclusiv cu șeful UEFA, Michel Platini. 

Putin-FBI, conflict dur. "Vei fi judecat pentru corupție"

Conflictul devine politic. Președintele rus Vladimir Putin acuză Statele Unite că se folosesc de orice ocazie pentru a se implica în treburile interne ale altor state, iar ancheta de la FIFA ar fi cea mai bună dovadă.

Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse, a declarat că "În ceea ce priveşte aceste arestări, sunt cel puţin ciudate. Au avut loc la cererea americanilor şi au fost aduse acuzaţii de corupţie. Acuzaţi? Oficiali internaţionali. Nimic de zis, poate sunt vinovaţi. Nu ştiu asta, dar ceea ce ştiu este că nu au nimic de-a face cu Statele Unite ale Americii. Este o nouă şi o evidentă dovadă că încearcă să îşi extindă jurisdicţia şi asupra altor state".

Răspunsul dat de la Washington, de către James Comey, directorul FBI a fost: "Dacă ne atingi teritoriul cu firma ta coruptă, prin întâlniri sau prin folosirea sistemului nostru bancar, vei fi judecat pentru corupţie. Nimeni nu este deasupra legii!", potrivit Digi24

Blatter se vrea pentru a cincea oară la șefie, dar i se cere demisia cu o zi înainte de alegeri

După o anchetă desfășurată mai bine de patru ani de procurorii americani, șapte actuali și fost oficiali ai FIFA au fost arestați. Alte șapte persoane sunt inculpate. 

Loretta Lynch, procuror general al SUA a declarat că "Aceşti indivizi, prin aceste organizaţii, au luat mită pentru a decide cine va televiza meciurile, unde se vor ţine jocurile şi cine va conduce organizaţia care veghează fotbalul profesionist din întreaga lume, unul dintre cele mai populare sporturi din lume. Au făcut acest lucru de mai multe ori, an după an, turneu după turneu".

"Ar fi trebuit ca ei să respecte regulile care fac din fotbal o disciplină onestă şi să protejeze integritatea acestui sport. În schimb, ei au corupt afacerile din fotbal pentru a le servi propriilor interese şi pentru a se îmbogăţi", a adăugat procurorul general al SUA. 

Sepp Blatter este pus la colţ de tot mai mulţi oficiali din lumea fotbalului și  lideri de federații din Europa și oameni politici îi cer demisia cu doar o zi înainte de alegerile pentru șefia FIFA, poziția pentru care Blatter candidează și speră să o ocupe a cincea oară consecutiv. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel