UE - SUA, tensiuni. Răspuns dur pentru Trump

Uniunea Europeană 'este pregătită să reacţioneze rapid şi în mod adecvat în cazul în care exporturile sale vor fi afectate de măsuri restrictive din partea Statelor Unite', a indicat luni Comisia Europeană, potrivit AFP.

Purtătorul de cuvânt al executivului comunitar, Margaritis Schinas, a reacţionat, în conferinţa de presă cotidiană susţinută la Bruxelles, la criticile preşedintelui american Donald Trump care a acuzat Uniunea Europeană că tratează 'foarte injust' Statele Unite în relaţiile comerciale.

'Politica comercială (...) nu este un joc cu câştigători şi cu perdanţi. Noi, aici, în UE, credem că schimburile comerciale pot şi trebuie să fie benefice tuturor', a declarat Schinas.

'Credem, de asemenea, că relaţiile comerciale trebuie să fie deschise, corecte şi bazate pe reguli', a adăugat purtătorul de cuvânt.

[citeste si]

Într-un interviu difuzat duminică seara la televiziunea britanică ITV, preşedintele american a ameninţat voalat Uniunea Europeană cu represalii din cauza tratamentului 'foarte injust' pe care aceasta l-ar aplica Statelor Unite.

'Cred că aceasta va sfârşi în mod clar în detrimentul său', a atenţionat Trump.

Preşedintele american a subliniat dificultatea pentru SUA de a-şi exporta produsele în Uniunea Europeană, în timp ce "ei îşi trimit produsele la noi fără taxe sau cu taxe foarte mici" în SUA, o situaţie pe care a descris-o ca 'foarte injustă'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel