UE, situație fără precedent. "Rusia își freacă mâinile", spune Adrian Niculescu

Criza imigranților este poate cea mai mare criză a Europei dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial. 

În acest context, s-au vehiculat mai multe scenarii, fiind voci care susțin că Rusia este în spatele valurilor de imigranţi din Europa. Istoricul Adrian Niculescu, contactat de DC News, a comentat afirmațiile celor care sugereaza că în spatele crizei imigranților s-ar putea afla și Rusia.

Profesorul este de părere că Vladimir Putin nu are nicio implicare, dar în fața situației în care este pusă Uniunea Europeană, în acest moment, nu poate decât să își frece mâinile.

"Eu m-aș îndoi de acest aspect. Nu putem lansa niciun fel de ipoteză, dar în mod sigur Rusia își freacă mâinile la greu în situația de față. Uniunea Europeană este pusă într-o încercare fără precedent. Rusia și Putin nu știu dacă au provocat, dar sigur beneficiază și se bucură de această situație. Nu pot să spun că această criză este provocată de Rusia, deși sunt unii care susțin teoria. Alții spun că a provocat-o Turcia. Este adevărat că Turcia are o problemă cu Uniunea Europeană, dar mă îndoiesc că turcii ar fi făcut voit acest lucru", a spus profesorul Adrian Niculescu întrebat cum comentează afirmațiile conform cărora în spatele crizei imigranților s-ar putea afla și Rusia.

VEZI ȘI: ISIS, la porțile Europei (EDITORIAL BOGDAN CHIRIEAC)

Vladimir Putin, prima declarație despre criza imigranților

Europa urmează orbește politica americană față de imigranți în cadrul angajamentelor aliate, iar apoi poartă singură povara afluxului important de imigranți, a declarat joi seara președintele rus Vladimir Putin la un forum economic regional la Vladivostok (Extremul Orient), potrivit agenției de presă RIA Novosti.

"Am spus de mai multe ori: această criză era destul de previzibilă. Dacă vă amintiți, Rusia și eu personal am avertizat în legătură cu aceasta cu câțiva ani în urmă.

Am avertizat că vor exista probleme de amploare, dacă așa-numiții noștri parteneri occidentali vor duce — așa cum am spus întotdeauna — acea politică externă greșită, în special în regiunile lumii musulmane din Orientul Mijlociu, Africa de Nord, pe care o duc acum", a afirmat liderul rus.

"Aceasta este politica impunerii standardelor proprii, fără a ține cont de particularitățile istorice, religioase, naționale, culturale ale acestor regiuni", — a adăugat șeful statului rus, potrivit căruia 'aceasta este în primul rând politica partenerilor noștri americani'.

În acest context, Putin și-a exprimat surprinderea că unele mass-media din SUA critică Europa pentru rigiditatea excesivă față de imigranți, afirmând că Statele Unite sunt cele care au provocat problema. 'SUA nu se confruntă cu un aflux de imigranți atât de mare', în timp ce Europa 'urmează orbește instrucțiunile Statelor Unite' și suferă foarte mult, a insistat Putin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel