UE: Serbia nu intră în Uniunea Europeană dacă va construi South Stream

south stream
south stream

Comunitatea Europeană pentru Energie spune că Serbia nu va putea să adere la Uniunea Europeană dacă nu se conformează legislației europene în cazul construcției gazoductului South Stream, care urmează să aprovizioneze Austria și Italia cu gaz rusesc.

În raportul său anual despre extinderea Uniunii Europene, citat de EuObserver, Comisia Europeană a avertizat din nou Belgradul "să nu înceapă lucrările" la gazoductul South Stream până când nu renegociază înțelegerea cu Rusia.

Însă ministrul de Externe al Serbiei, Ivica Dacic, a declarat marți, în timpul unei vizite la Moscova: "Totul este în regulă cu South Stream. Suntem gata să-l construim. Toate lucrările preparatorii se desfășoară conform planului".

Un purtător de cuvânt al lui Dacic a declarat miercuri că disupta privind South Stream ar trebui reglată între UE și Rusia, fără implicarea statelor individuale tranzitate de gazoduct.

"Proiectul South Stream este de mare importanță pentru economia Serbiei, precum este și cooperarea cu Uniunea Europeană", a arătat acesta.

Uniunea Europeană a folosit mai devreme în cursul acestui an același argument legal pentru a determina Bulgaria să sisteze construcția.

South Stream. Rusia are un plan B: schimbarea rutei prin Grecia și Turcia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel