UE - Rusia. La cine țin șefii de la Bruxelles și Kremlin ca la ochii din cap

Politicienii din Uniunea Europeană și cei din Federația Rusă încă nu s-au pus de acord asupra unui subiect fierbinte.

Actualul acord nuclear iranian funcţionează şi ”trebuie păstrat'”, a afirmat, miercuri, Înaltul Reprezentant pentru afaceri externe şi politica de securitate al Uniunii Europene, Federica Mogherini, relatează AFP, citată de Agerpres. 
”Ce se va întâmpla în viitor, vom mai vedea. Dar există deja un acord, el funcţionează, trebuie păstrat”, a pledat Mogherini. La rândul său, Dmitri Peskov, purtărtor de cuvânt al președinției ruse, a spus că actualul acord nuclear cu Iranul este ”fără alternativă”.

[citeste si]

Acord fragil

Acordul a fost încheiat în 2015, după ani de negocieri între Iran şi Grupul 5+1 (Germania, China, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie şi Rusia). Această  înțelegere, care a necesitat ani de eforturi, pare astăzi mai fragilă ca oricând. 
Preşedintele american şi omologul său francez au fost evazivi cu privire la conturul, conţinutul şi consecinţele exacte ale noilor negocieri pentru care pledează. 
Liderii europenii s-au arătat divizaţi cu privire la posibilitatea de a impune noi sancţiuni Iranului privind programul său de rachete pentru a oferi o garanţie preşedintelui american Donald Trump şi pentru a evita încălcarea acordului nuclear cu Teheranul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel