EXCLUSIV  UE, pericol de amenzi pentru România. Tudorache, lider PSD: Ne vom îndrepta împotriva celor care s-au opus

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a atras atenţia asupra faptului că două proiecte importante privind gestionarea deşeurilor au fost respinse de Consiliul Local, edilul declarând că, de anul viitor, dacă Uniunea Europeană va aplica amenzi din această cauză, se va îndrepta împotriva consilierilor care nu au votat proiectele.

Primarul Daniel Tudorache a declarat că a promovat, la ultima şedinţă a Consiliului Local Sector 1, două proiecte menite a rezolva problemele privind gestionarea deşeurilor, proiecte care, însă, au fost respinse de către consilierii din opoziţie, la pachet cu alte proiecte importante. Primarul a atras atenţia asupra faptului că, de anul viitor, Uniunea Europeană va aplica infringement asupra României din cauza problemelor privind deşeurile. Daniel Tudorache a declarat că nu este normal ca primăria sau cetăţenii să plătească acele amenzi şi că se va îndrepta împotiva consilierilor care au respins acele proiecte. 

"Noi trebuie ca din gunoiul pe care îl colectăm, o anumită parte să o reciclăm, să nu îl ducem pe tot la groapă. Voiam să înfiinţăm o direcţie care se va ocupa de achiziţionarea sau construirea unei staţii de sortare şi, automat, ne îndeplinim acea ţintă propusă de UE, să reciclăm din gunoiul pe care-l ridicăm de la cetăţeni.

Totodată, noi la blocuri trebuie să avem pubele îngropate. UE nu ne mai lasă să avem acea ghenă de gunoi la blocurile turn. E nevoie de o pubelă îngropată, că altfel plătim infingement-ul, acea amendă. Automat trebuie ca o direcţie din cadrul primăriei să se ocupe de acest lucru. Nu mi-au aprobat nici această direcţie. Anul viitor, când vor veni cei de la Uniunea Europeană să ne aplice amenzi eu ce să fac: să plătesc eu, primăria, sau să plătească cetăţenii? Nu. O să mă îndrept împotriva consilierilor care s-au opus vehement la această rezolvare a problemei", a declarat primarul Daniel Tudorache.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel