UE: Parlamentul European, presiune pe summit. Decizie privind președintele

Parlamentul European
Parlamentul European

Parlamentul European îşi va alege preşedintele pe 3 iulie, chiar dacă liderii Uniunii Europene, reuniţi în summit la Bruxelles, nu vor reuşi desemnarea viitorului şef al Comisiei Europene, a declarat marţi un purtător de cuvânt al legislativului UE, într-o conferinţă de presă. 

'Nu există nicio cale de a modifica' decizia de organizare a votului pe 3 iulie, a afirmat purtătorul de cuvânt, citat de Reuters. 

Parlamentul European a amânat totuşi cu câteva ore, până marţi, la ora 20:00 GMT, termenul limită pentru depunerea candidaturilor în vederea primul tur de scrutin de miercuri. 

Summitul liderilor europeni de la Bruxelles asupra numirilor pentru posturile-cheie din UE a fost suspendat şi va fi reluat marţi, la ora 11:00 (09:00 GMT), a anunţat luni pe Twitter purtătorul de cuvânt al preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk. 

După o noapte albă de discuţii, acestea nu s-au încheiat cu un acord privind împărţirea principalelor posturi de conducere în instituţiile europene 

Mulţi lideri UE au declarat că ar prefera ca alegerea preşedintelui Parlamentului European să aibă loc după desemnarea persoanei care va conduce Comisia Europeană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel