UE - Orban, sfidare. Apel către Serbia

Ungaria şi Serbia trebuie să coopereze pentru a-şi proteja frontierele, siguranţa cetăţenilor şi identitatea culturală, a declarat premierul ungar Viktor Orban. El a participat la o reuniune a guvernelor celor două ţări care a avut loc vineri la Budapesta, relatează MTI.

Într-o conferinţă de presă comună cu premierul sârb Ana Brnabic, Viktor Orban a mulţumit Serbiei pentru ajutorul oferit în oprirea migraţiei de-a lungul graniţelor sudice ale Ungariei. Dacă va fi nevoie, Ungaria va ajuta de asemenea Serbia la controalele la frontiera de sud, a adăugat el.

Orban a declarat de asemenea că cele patru ţări din Grupul de la Visegrad - Ungaria, Cehia, Polonia şi Slovacia - fac apel la aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

[citeste si]

La rândul său, Ana Brnabic a spus că Serbia consideră Ungaria drept ţară prietenă şi şi-a exprimat dorinţa ca Ungaria "să nu aibă o prezenţă puternică doar în provincia Voivodina, ci şi în alte părţi din Serbia".

Legăturile dintre Ungaria şi Serbia sunt "la un nivel istoric de ridicat", iar guvernul sârb va face tot ce stă în puterea sa pentru a dezvolta această cooperare, a adăugat ea.

Şefa guvernului de la Belgrad i-a mulţumit de asemenea omologului său ungar pentru sprijinul Ungariei faţă de eforturile Serbiei de aderare la Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel