UE. Olanda se implică în cazul Turciei

mark-rutte
mark-rutte

Executivul din Regatul Țărilor de Jos va încerca să obțină susținerea celorlalte state membre ale Uniunii Europene în vederea unei sistări de șase luni a negocierilor de aderare dintre Turcia și Uniunea Europeană, a declarat premierul Mark Rutte.

"Vom vedea dacă există susținere în cadrul UE pentru o suspendare a negocierilor pe durata unui semestru", a spus Rutte într-o conferință de presă.

Ankara și Bruxelles-ul conveniseră asupra unei accelerări a tratativelor după semnarea, în martie, a acordului menit să frâneze accesul migranților către Europa. Procesul a suferit însă un nou blocaj după tentativa de lovitură de stat din Turcia, urmată de măsuri represive și de zeci de mii de arestări.

Declarația premierului Rutte intervine după ce ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, a calificat negocierile cu Turcia drept "intrate în comă". Săptămâna trecută, Parlamentul European a votat o rezoluție prin care a solicitat înghețarea negocierilor de aderare. Documentul nu implică însă constrângeri legale.

Votul Legislativului de la Strasbourg a provocat furie la Ankara, unde autoritățile l-au calificat drept "nesemnifictiv" și "lipsit de valoare". Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat cu anularea acordului privind restricționarea accesului migranților din Turcia către UE, scrie Agerpres.

Turcia a devenit oficial stat candidat în 1987, iar negocierile au început în 2005.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel