Urmărește emisiunea live


UE nu a primit propuneri alternative privind Brexit-ul, susţine preşedintele Parlamentului European

Guvernul britanic nu a făcut Bruxellesului niciun fel de noi propuneri privind Brexitul, a declarat joi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, relatează dpa şi Reuters.

"Marea Britanie nu a propus nicio alternativă, nimic care să fie credibil din punct de vedere legal şi pe care să se poată lucra", a declarat Sassoli după o reuniune cu liderii grupurilor politice din legislativul comunitar şi negociatorul şef pentru Brexit Michel Barnier, referindu-se la insistenţa noului guvern britanic de a se renunţa la aşa-numita "plasă de siguranţă" irlandeză sau "backstop".

Uniunea Europeană este pregătită să amâne data Brexitului din nou dacă Marea Britanie va furniza un motiv bun, precum evitarea unei ieşiri fără acord din blocul comunitar sau organizarea de alegeri generale, a spus el.

"Din nefericire, semnalele pe care le primim nu indică faptul că există vreo iniţiativă care ar putea redeschide negocierile. Nu aşa vedem noi lucrurile. Şi suntem nemulţumiţi din această cauză", a mai spus David Sassoli.

Şeful legislativului comunitar a exclus de altfel, joi, orice acord de Brexit care să nu includă aşa-numitul "backstop". Acest mecanism este menit să garanteze faptul că la frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord nu sunt impuse controale vamale sau de altă natură.

"Vrem un acord, dar suntem conştienţi că un acord fără 'backstop' nu ar funcţiona. Nu poate exista un acord fără 'backstop'. Nu va exista unul", a asigurat el în cadrul unui briefing de presă.

Sassoli a spus că orice plecare fără acord din UE va fi doar alegerea Marii Britanii şi că blocul comunitar este dispus să analizeze orice propuneri concrete noi pentru înlocuirea "plasei de siguranţă".

Parlamentul European trebuie să voteze orice acord de Brexit convenit între UE şi Marea Britanie pentru ca acesta să intre în vigoare. Premierul britanic Boris Johnson susţine că ţara sa va ieşi din UE cu sau fără acord pe 31 octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel