EXCLUSIV  Udrea și Bica, încă în închisoare. Laura Vicol, procedură: Ministrul Justiției nu poate să facă absolut nimic

Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica
Elena Udrea și Alina Bica în Costa Rica

Laura Vicol a explicat care sunt problemele privitoare la suspendarea executării pedepsei în cazurile Alinei Bica și Elenei Udrea. 

Laura Vicol a dezvăluit, pentru DCNews, că va mai dura până când Alina Bica și Elena Udrea vor ieși din închisoare din cauza procedurii. 

"Cu Elena Udrea se întâmplă același lucru care se întâmplă și cu Alina Bica, respectiv instanța care a emis mandatul de arestare preventivă trebuie să pună, prin încheiere motivată, în 24 de ore maxim, că s-a suspendat mandatul de executare în baza căruia a fost emisă cererea de extrădare, iar cererea de extrădare se retrage de către Ministerul Justiției în momentul în care intră în posesia acestei încheieri motivate, de îndată. Din momentul în care a fost admisă în principiu contestația în anulare și suspendată executarea, în urma constatării ca fiind nelegal constituite completele de cinci judecători, orice minut în spatele gratiilor este nelegal. Din păcate procedura este una greoaie pentru că durează, sunt ore, zile, iar judecătorii de acolo se află în posesia minutei apostilată, tradusă. Însă regulile și legea nu se încalcă, asta este procedura care trebuie respectată. În același timp ministrul Justiției nu poate să facă absolut nimic până nu primește de la instanță această motivare. În baza acestei motivări, pregătește toate actele cu celeritate, cu urgență și le trimite în Mexic și din Mexic pleacă în San Jose", a explicat Laura Vicol, pentru DCNews. . 

Citește și: Avocatul Elenei Udrea: Foarte grav! Este șocată!

"De putut, evident că pot veni în România"

Cât despre revenirea în țară, apărătorul Alinei Bica susține că există și această posibilitate, însă nu cunoaște intențiile celor două. "De putut, evident că pot veni în România. Nu știu dacă vor veni pentru că nu vreau să vorbesc în numele lor și nici nu vreau să fac o speculație", a maia spus Laura Vicol.

Citește și: Cristoiu: Elena Udrea poate să vină în țară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel