Udrea, manuale școlare: PMP va solicita anchetă parlamentară

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat că formaţiunea sa va solicita, marţi, la Camera Deputaţilor, înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să stabilească motivele pentru care manualele şcolare pentru clasa întâi şi a doua nu au fost încă tipărite.

Udrea a spus, luni, într-o declaraţie de presă, că cere ACL să sprijine acest demers.

Întrebată dacă PMP va susţine moţiunea simplă pe Educaţie anunţată de ACL, Udrea a răspuns: "Vom susţine o moţiune simplă pe Educaţie şi în acelaşi timp cerem anchetă parlamentară pentru a se vedea din ce motiv nu au fost tipărite la timp abecedarele, manualele pentru copii de clasa întâi şi a doua".

"Avem, desigur, solicitarea către cei din ACL să susţină cererea nostră de a iniţia o comisie de anchetă parlamenară pentru a vedea de ce a apărut atât de târziu licitaţia pentru tipărirea manualelor", a adăugat Udrea.

CITEȘTE ȘI: Remus Pricopie: La clasa întâi, fișe în loc de manuale

Ea l-a criticat, totodată, pe premierul Victor Ponta pentru declaraţiile făcute luni, cu ocazia deschiderii anului şcolar. "Ziua de azi a fost marcată de tristeţe pentru că cei care au mers în clasa întâi şi a doua nu au avut parte de manuale pentru prima dată după cel de-al doilea Război Mondial. (...) Iar Victor Ponta ne-a oferit un moment şocant, care arată aroganţa prim-ministrului. Aflăm azi că nu au nevoie copiii de abecedar, ci avem o ţară în care copiii au toţi smartphone-uri şi stau pe internet şi se informează de acolo", a spus Elena Udrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel