Udrea - Bica, eliberate. Chirieac: Primul lucru pe care l-aș face

Elena Udrea și Alina Bica
Elena Udrea și Alina Bica

Elena Udrea și Alina Bica numără orele până ce vor fi eliberate din închisoarea din Costa Rica, după ce Tudorel Toader a semnat cererea de retragere a solicitării de extrădare în cazul acestora, iar magistrații de peste hotare sunt nevoiți să le pună în libertate după ce documentele vor ajunge pe mâinile lor. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat subiectul, în direct, la tv.

În numai câteva ore, documentele semnate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, potrivit cărora Înalta Curte de Casație și Justiție solicită suspendarea executării pedepsei în cazul Alinei Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului şi condamnată la patru ani de închisoare, şi în cazul Elenei Udrea, condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul "Gala Bute", vor ajunge pe mâinile procurorilor din Costa Rica, aceștia urmând să le elibereze pe fosta șefă DIICOT și fostul ministru al Turismului.

Întrebat dacă Elena Udrea și Alina Bica și-au cumpărat deja biletele pentru venirea în România, analistul politic Bogdan Chirieac a mărturisit că nu știe acest lucru, însă în locul lui Udrea, s-ar întoarce în țară cu primul avion care pleacă din Costa Rica.

'În locul doamnei Udrea, m-aș urca în primul avion către România'

 Nu am de unde să știu lucrul acesta, însă, în locul doamnei Udrea, m-aș urca în primul avion care pleacă din Costa Rica spre România. S-a dovedit că plecarea în Costa Rica nu a protejat-o nici de abuz, ba dimpotrivă. Măcar în România are un avantaj colosal, se poate exprima și românii vor să audă. Sunt foarte multe lucruri de spus despre această perioadă cumplită din istoria României, epoca Băsescu., a spus Chirieac, prezent prin legătură telefonică, în cadrul emisiunii Previziuni, la Antena 3.

Referitor la motivul pentru care ar începe să vorbească Elena Udrea, revenită în țară, și nu a vorbit înainte de a pleca în Costa Rica, Chirieac susține că deși aceasta a fost martor la abuzuri, nu a dorit să vorbească pentru că este un om loial.

Pentru că este un om loial, loial lui Traian Băsescu, din nefericire, și nu a dorit să vorbească. Cred că, de multe ori, a fost martor la abuzuri. Când și-a dat seama ce a însemnat acest stat subteran, ați văzut că a început să vorbească, iar după aceea i s-a înscenat acest dosar, în care, în opinia mea, nu este în niciun fel vinovată cu 900.000 de euro din Gala Bute. A fost condamnată, a fugit în Costa Rica și acolo, la două săptămâni după ce a născut, a fost aruncată în închisoare precum un criminal în serie. Dânsa poate face un mare serviciu acestei națiuni care a suferit enorm în epoca Băsescu, care a pierdut un deceniu de dezvoltare. Cei 4 ani ai mandatului lui Iohannis nu au putut să pună capăt abuzurilor din epoca Băsescu, însă doamna Udrea poate să ne arate, fără ură, fără răzbunare, ce anume și unde s-a greșit pentru ca România să nu mai poată să facă greșelile din 2005-2014., a adăugat analistul politic.

Există posibilitatea ca Udrea să fie audiată imediat de procurorii români după ce a vorbit în fața FBI-ului?

Nu. Cred că FBI era interesat de alte aspecte decât cele privind corupția din România. FBI probabil că era interesat de cetățeni americani, care au avut de a face cu epoca Băsescu. Nu știu dacă la noi ar vrea să spună dânsa ce a vorbit cu FBI-ul pentru că este normal, e mamă, în primul rând trebuie să aibă grijă de interesul fetiței și al său, dar în locul dânsei, eu aș lua primul avion, fiindcă nu m-aș simți deloc în siguranță, în Costa Rica, în momentul acesta., a răspuns Chirieac întrebării prezentatorului Antena 3.

Întrebat dacă același sfat îl are și pentru Alina Bica, analistul politic a afirmat că Alina Bica este mult mai în siguranță în România decât oriunde în lume.

Procurorul antimafie, care a început să vorbească, dar mult prea târziu...Da, și pentru doamna Bica cred că oricât ar părea de ciudat, e mai siguranță în România decât oriunde în lume. Cred că multă lume ar vrea să îi închidă gura Alinei Bica în momentul acesta., a afirmat Chirieac.

'Statul subteran, în pericol, dacă Udrea și Bica vor începe să vorbească'

Cât despre posibilitatea ca Alina Bica să se întâlnească cu procurorii români la ajungerea în România și să înceapă să spună tot ceea ce știe, Bogdan Chirieac este de părere că statul subteran ar fi în mare pericol dacă Alina Bica și Elena Udrea ar începe să vorbească.

Statul subteran ar fi în mare pericol dacă cele două doamne ar începe să vorbească. Sigur că SRI, după 2015, după venirea lui Eduard Hellvig, a început un proces de curățire evidentă, de altfel vedeți că SRI nu mai e implicat în poliție politică. Sunt convins că sunt persoane care nu s-ar simți deloc confortabil cu doamnele Udrea și Bica vorbind, mai ales în presă, nu în fața procurorilor, fiindcă unii dintre procurori au făcut niște dosare politice răsunătoare, cu fapte comparabile cu Vișinescu și Ficioru. Acest lucru oferă ideea că încrederea în toată instituția este foarte scăzută., a încheiat Bogdan Chirieac.

Vezi și: Udrea-Bica, extrădare. Tudorel Toader a semnat actele de eliberare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel