UDMR sponsorizează un etnic maghiar, condamnat după ce a agresat un edil român

Filialele UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM) și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Covasna vor acorda sprijin financiar unui condamnat penal, Leheta Lorant Zsolt, cetățean de etnie maghiară care a agresat șeful OPC Covasna, Mircea Diacon.

Mircea Diacon a fost agresat fizic în anul 2015, la scurt timp după ce a denunțat public încercările disperate ale UDMR Covasna de a-l îndepărta de la conducerea instituției. Conform acestuia, liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor și Antal Arpad Andras încearcă să-l îndepărteze din funcție pentru a numi în locul său un etnic maghiar.

„Gestul celor trei lideri ai formațiunilor maghiare din Covasna, Tamas Sandor, Balint Joszef și Kulcsár-Terza József, coordonate de liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, reprezintă în mod evident o instigare la ură și la violențe fizice împotriva românilor din județul Covasna. Un condamnat penal de etnie maghiară, care a agresat fizic un român, este transformat în victimă de către elita politică a comunității maghiare din județul Covasna", notează jurnalistul Dan Tănasă pe blog.

 

UDMR premiază „vitejia" unui condamnat penal maghiar

„Condamnatul penal, Leheta Lóránt Zsolt, a fost ajutat de UDMR doar pentru că este un cetățean de etnie maghiară și pentru că a dat dovadă de „vitejie” agresând un român. Și nu e vorba despre orice român, ci chiar despre Mircea Diacon, șeful OPC Covasna, cel pe care liderul UDMR Tamas Sandor încearcă cu disperare să-l înlăture din funcție doar pentru că este un român aflat la conducerea unei instituții publice din județul Covasna, lucru considerat inacceptabil de către groful UDMR", a precizat Dan Tănasă.

Comunicatul prin care organizațiile maghiare anunță sprijinul financiar pentru condamnatul Leheta Zsolt poate fi găsit pe blogul lui Dan Tănasă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel