UDMR sponsorizează un etnic maghiar, condamnat după ce a agresat un edil român

Dan Carp / 09 Martie 2018 / 13:34

Filialele UDMR, Partidul Civic Maghiar (PCM) și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) Covasna vor acorda sprijin financiar unui condamnat penal, Leheta Lorant Zsolt, cetățean de etnie maghiară care a agresat șeful OPC Covasna, Mircea Diacon.

Mircea Diacon a fost agresat fizic în anul 2015, la scurt timp după ce a denunțat public încercările disperate ale UDMR Covasna de a-l îndepărta de la conducerea instituției. Conform acestuia, liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor și Antal Arpad Andras încearcă să-l îndepărteze din funcție pentru a numi în locul său un etnic maghiar.

„Gestul celor trei lideri ai formațiunilor maghiare din Covasna, Tamas Sandor, Balint Joszef și Kulcsár-Terza József, coordonate de liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, reprezintă în mod evident o instigare la ură și la violențe fizice împotriva românilor din județul Covasna. Un condamnat penal de etnie maghiară, care a agresat fizic un român, este transformat în victimă de către elita politică a comunității maghiare din județul Covasna", notează jurnalistul Dan Tănasă pe blog.

 

UDMR premiază „vitejia" unui condamnat penal maghiar

 

„Condamnatul penal, Leheta Lóránt Zsolt, a fost ajutat de UDMR doar pentru că este un cetățean de etnie maghiară și pentru că a dat dovadă de „vitejie” agresând un român. Și nu e vorba despre orice român, ci chiar despre Mircea Diacon, șeful OPC Covasna, cel pe care liderul UDMR Tamas Sandor încearcă cu disperare să-l înlăture din funcție doar pentru că este un român aflat la conducerea unei instituții publice din județul Covasna, lucru considerat inacceptabil de către groful UDMR", a precizat Dan Tănasă.

Comunicatul prin care organizațiile maghiare anunță sprijinul financiar pentru condamnatul Leheta Zsolt poate fi găsit pe blogul lui Dan Tănasă.

 

[citeste si]