UDMR se rupe de PSD? Hunor: Am recepționat mesajul lui Blaga

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că maghiarii au "recepționat mesajul lui Vasile Blaga" conform căruia PNL nu plănuiește să intre foarte curând la guvernare, adăugând că UDMR va decide în forurile de conducere în ce condiții se păstrează alianța cu PSD.

"Nu am fost contactaţi de PNL. Eu am recepţionat mesajul domnului Blaga, că nu vor la guvernare până în 2015, 2016. Cred că lucrurile la PNL vor evolua. Aşa simt eu.În PSD nu ştiu ce e. Noi pregătim un congres, în primăvară. Trec patru ani de când am fost ales şi unde vom alege noul preşedinte. Nu mă interesează ce se întâmplă în celelalte partide, ci la noi, în UDMR. Putem face două greşeli fundamentale: să nu înţelegi mesajele electoratului şi să mergi tot timpul după ce simţi că vrea alegătorii tăi. Sunt momente când trebuie căutată calea de mijloc", a declarat Kelemen Hunor, luni, la Adevărul Live.

Senatorul UDMR Marko Bela a declarat luni dimineață că liderii Uniunii discută săptămâna aceasta despre eventuale negocieri cu PNL privind formarea altei majorități parlamentare.

Cutremur în tabăra Puterii: UDMR, posibile negocieri cu PNL

Întrebat care sunt pașii pe care ar trebui să-i facă un om politic care a pierdut, Hunor, care a fost văzut ieșind din sediul PSD în noaptea alegerilor prezidențiale, a răspuns că "dacă mă întreabă domnul Ponta, am să-i spun personal. Dar nu m-a întrebat. Este într-o situaţie dificilă. Trebuie să facă o analiză la rece".

Hunor a arătat că maghiarii au votat în proporție copleșitoare pentru Klaus Iohannis.

"Noi am făcut cercetări sociologice şi am constatat că în proporţie de 80% vor vota pentru Iohannis. De ce este această alegere? Putem diseca foarte atent. Vot pentru un minoritar şi împotriva premierului, sunt fel de fel de variante. Un vot pentru un transilvănean. Trebuie să înţelegem dacă este un vot pro Iohannis sau împotriva lui Ponta. Dacă ne gândim la primul tur vom vedea că 330.000 de oameni au votat pentru mine. Deci au încredere în mine", a mai spus Hunor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel