UDMR, la GUVERNARE cu PSD-ALDE. Bogdan Chirieac: Importanță internațională

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul desemnat, Viorica Dăncilă, poartă negocieri, astăzi, la ora 13:00, cu liderii UDMR. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat, la Antena 3, despre aceste discuții de intrare a UDMR la guvernare, că sunt ”de importanță internațională și credit internațional”, adăugând că ”UDMR poate aduce acest lucru, nu spectaculos față de acum 10-15 ani, dar, în toate demersurile pe care le are de făcut coaliția, UDMR poate aduce un plus de prestigiu internațional. Când vor discuta despre legile justiției, deputații UDMR sunt și ei o voce, mai ales că toți parlamentarii UDMR, toți demnitarii UDMR știți bine că au asigurat azil politic în Ungaria, din partea dlui prim-ministru Viktor Orban. Justiția din România nici nu este luată în seamă de UDMR”. 

Relația UDMR-București via Budapesta

Întrebat dacă aceste negocieri sunt de natură să restabilească relațiile dintre România și Ungaria după declarația fostului premier Mihai Tudose, analistul politic a precizat: ”Nu cred că relațiile dintre România și Ungaria trec acum pe la UDMR. Din contră, relația UDMR cu Bucureștiul trece pe la Budapesta. Orban este într-un joc complicat, important, în care are într-o mână Germania și-n cealaltă mână Rusia. Orban este un lider deasupra vremurilor pentru țara sa. Din nefericire, nu este și pentru România, nu are cum în acest moment și mă aștept la noi tulburări în relațiile româno-ungare în anul acesta, al Centenarului”. 

Acord politic cu UDMR, pentru liniștea României

Analistul politic a mai spus că UDMR nu este afectat de problemele din coaliția de guvernare. ”Pentru liniștea noastră, a tuturor, ar fi bine, ca-n acest an al Centenarului, UDMR să intre la guvernare, suntem toți aici, cetățeni români, tot ce vrem este pace, prosperitate” a mai precizat Bogdan Chirieac. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel