EXCLUSIV  UDMR, acțiune în Catalonia. Laszlo Attila, în anul Centenar: Vreau să liniștesc pe toată lumea...

Unguri
Unguri
Senatorul UDMR Laszlo Attila a vorbit DC NEWS despre viitoarele alegeri europarlamentare, Centenarul României și a dat asigurări în acest sens.

În ceea ce privește afilierea UDMR la dreapta europeană, PPE, Laszlo Attila, a răspuns și întrebării dacă toți etnicii maghiari sunt de dreapta, având în vedere votul acordat UDMR. 

„Sunt și socialiști, și liberali și social-democrați. Avem platformele ideologice, liberală, creștin-democrată. Suntem prea puțini să mergem în grupuri diferite. În acest moment avem doi europarlamentari din 700”.

Totodată, liderul UDMR a mai precizat că s-a terminat adunarea de semnături pentru pachetul minorităților din Europa prin care au fost adunate peste 1 milion de semnături din mai multe state europene.

Pachetul minorităților din Europa

„Vrem să solicităm UE să pună în discuție și să reglementeze statutul minorităților la nivel european, să le unificăm. Fiecare stat abordează drepturile minorităților în alt fel. Încercăm să reglementăm aceste aspecte la nivel european. (..) Și voluntarii noștri au pus umărul. Au fost și în Catalonia, Italia. 

Se lucrează la varianta care urmează să fie depusă pe masa Consiliului Europei. Veți vedea care e numitorul comun pe care încercăm să îl generăm. Cred că e o reușită și un merit îl avem și noi. Din România am adunat mai bine de 300.000 de semnături (...). Ne-am adresat inclusiv românilor din Ungaria”.

Ulterior, revenin la subiectul Cataloniei, senatorul a adăugat că „eforturile în anul Centenarului sunt de a accentua acest dialog. Vreau să liniștesc pe toată lumea. Nu vorbim de de secesiune nici la noi în țară. Ceea despre ce vorbim noi de 27 de ani nu înseamnă să facem o țară într-o țară, dar trebuie clarificate o serie de aspecte legate de administrare, impozitare, sistemul de învățământ”.

Puteți vizualiza interviul integral AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel