EXCLUSIV  Ucraina, legea Educației. Bușoi, temă dureroasă pentru români. Răspuns pentru liderul PNL

Cristian Bușoi a participat alături de mai mulți europarlamentari români la Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic care a avut loc la Kiev, Ucraina.

Cristian Bușoi a ridicat problema legii Educației și a minorității române din Ucraina. Deputații ucrainieni au fost vizibil deranjați, au invocat faptul că subiectul nu este pe ordinea de zi și că e o problemă internă a Ucrainei. 

Totodată, ucrainienii care neavând posibilitatea de-ai opri discursul liderului PNL, s-au rezumat să precizeze că așteaptă un răspuns de la Comisia de la Veneția înainte de a clarifica situația minorităților aflate pe teritoriul Ucrainei.

”În plenul Adunării Parlamentare a Parteneriatului Estic, care a avut loc astăzi și ieri la Kiev, am ridicat problema Legii Educației, în ciuda nemulțumirii colegilor deputați din Ucraina, care nu respectă drepturile minorității române din această țară. Consider că destinul european al Ucrainei trebuie să aibă legătură directă cu respectarea valorilor fundamentale: democrație, respect pentru drepturile omului și libertățile fundamentale, stat de drept și bună guvernare. 

Adunarea Parlamentară a Parteneriatului Estic are loc, anual, fie la Bruxelles, fie într-una dintre cele cinci țări active ale Parteneriatului: Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia și Azerbadjan. Discuțiile de anul acesta s-au concentrat pe consolidarea relațiilor economice și politice dintre Uniunea Europeană și cele 5 țări active ale Parteneriatului Estic”, a transmis Cristian Bușoi pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel