Ucraina, foc și pară pe Germania, după ce un oficial a spus că peninsula Crimeea nu va mai fi niciodată a Kievului. "Limite încălcate GRAV"

Ucraina, foc și pară după ce un oficial din Germania a spus că peninsula Crimeea nu va mai fi niciodată a Kievului. "Limite încălcate GRAV" / Foto: Pixabay
Ucraina, foc și pară după ce un oficial din Germania a spus că peninsula Crimeea nu va mai fi niciodată a Kievului. "Limite încălcate GRAV" / Foto: Pixabay

Kievul a reacționat după ce comandantul Forțelor Navale germane a spus că peninsula Crimeea nu va mai fi niciodată a Ucrainei.

Ministerul Afacerilor Externe a calificat categoric inacceptabile declarațiile comandantului Forțelor Navale germane, Kai-Achim Schönbach, care a spus că Crimeea nu se va mai întoarce niciodată în Ucraina, scrie Ucrainscaia Pravda. Acest lucru se precizează în declarația președintelui Ministerului Afacerilor Externe Oleg Nikolenko.

„Peninsula Crimeea nu poate fi pierdută decât în ​​imaginația viceamiralului german. Crimeea se va întoarce cu siguranță datorită eforturilor persistente ale Ucrainei și ale partenerilor săi, care vor da dovadă de hotărâre în contracararea statului agresor. În acest sens, necesită clarificări din partea Guvernului german, cum cuvintele comandantului Marinei sunt corelate cu sprijinul consecvent al Germaniei pentru  Crimeea”, se arată în comunicat.

Solicitare către Guvernul Germaniei

Ministerul de Externe a spus că au fost deosebit de surprinși să audă afirmațiile lui Schönbach cu privire la necesitatea reluării dialogului cu Rusia, într-un moment în care numărul victimelor agresiunii ruse a depășit deja 14 mii, iar peste o sută de mii de militari ruși s-au aliniat de-a lungul frontierei cu Ucraina.

„Pe teritoriul Germaniei însăși, serviciile secrete rusești distrug adversarii politici, desfășoară campanii de dezinformare și încearcă să se amestece în treburile interne. Chiar și o încercare de a-l înțelege pe Putin din partea comandantul marinei germane trebuie să aibă limitele ei morale, politice și de securitate. În acest caz, aceste limite sunt încălcate grav.", - se spune în declarație.

Ministerul de Externe al Ucrainei cere guvernului german o respingere publică a declarațiilor comandantului Marinei, care subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și subminează eforturile de detensionare a situației de securitate din Europa.

Declarația făcută de comandantul Forțelor Navale germane



Schönbach, la o conferință a Institutului Indian pentru Studii de Apărare, numită după Manohar Parrikar, a spus că  Peninsula Crimeea, ocupată de ruși, nu se va mai întoarce niciodată în Ucraina.

„Crimeea a „plecat” și nu se va întoarce niciodată, acesta este un fapt. Și ar trebui să fim ghidați de starea reală a lucrurilor, și nu de emoții”, a spus Schönbach.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel