Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  UCM Reșița, obiectiv important. Borza: ''Iată cum salvăm o companie fanion''

''Salvatorul Hidroelectrica'', Remus Borza, a vorbit, în exclusivitate, pentru DCNews Live, despre modalitatea prin care poate fi salvată Uzina Constructoare de Mașini Reșița.

UCM Reșița este companie în portofoliul nostru, preluată în 2011, de atunci este pe profit. Este pe linia de plutire, dar într-adevăr, are o dependență sinucigașă față de Hidroelectrica. 70% din echipamentele Hidroelectrica sunt de proveniență UCM Reșița.

Am avut o tentativă de Guvern prin care să putem transforma creanțele bugetare în acțiune. Dacă vom converti creanțele bugetare în acțiune, statul redevine acționar, vorbim de o renaționalizare. 99,98% din acțiunile UCM Reșița sunt în mâinile lui Bogdan Buzăianu. Convertind acea creanță, statul redevine acționar cu 100% pentru că îi diluează participația lui Buzăianu, privatizează 30-40% din UCM Reșita, vine pe bursă și capitalizează UCM Reșița pentru retehnologizare și iată cum salvăm o companie fanion a industriei europene. E o unitate reprezentativă pentru industria din Europa, mai ales pentru România. Este un producător foarte bun de echipament hidroenergetic. Evident că trebuie salvat., a declarat Remus Borza, prezent la interviurile DCNews Live.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel