UCI susţine situl de la Elancourt pentru probele de cross country de la JO din 2024

Sebastian Florea / 08 noi 2019 / 16:22

Preşedintele Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), David Lappartient, a susţinut, joi, varianta site-ului de la Elancourt (Yvelines) pentru a găzdui probele de cross country din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024, avertizând organizatorii în privinţa unei eventuale schimbări, informează AFP.

De mai multe săptămâni, aleşii din Yvelines şi din regiunea Ile-de-France şi-au exprimat temerile privind o eventuală schimbare a sitului, probabil la Chamonix, un site considerat de organizatorii JO din 2024 mai spectaculos.

"Elancourt a fost inclus în dosarul iniţial, deci ar fi bine să se facă aşa cum s-a spus", a spus David Lappartient, prezent la Katowice (Polonia), la reuniunea consiliului de fondare al Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA), al cărui membru este.

Conform preşedintelui Federaţiei franceze de ciclism, ar exista o problemă legată de mediu, întrucât amenajarea colinei de la Elancourt ar implica tăierea unor arbori.

Contactat pentru un punct de vedere, Comitetul organizator al JO de la Paris din 2024 a apreciat ca "prematur" orice comentariu pe această temă, întrucât "aceste dosare sunt în studiu. Lista finală a siturilor va fi stabilită la finele lui 2020, după JO de la Tokyo".

Şi concursul de surf generează polemici, existând cinci candidaturi: trei în sud-vest, una în Bretania şi alta în insula Tahiti.
AGERPRES