Uber, pierdere de 4,5 miliarde de dolari în 2017

Uber anunţă o pierdere de 4,5 miliarde de dolari în 2017.

Serviciul de rezervări de automobile Uber Technologies a confirmat miercuri că anul trecut pierderi sale au crescut până la 4,5 miliarde dolari, de la 2,8 miliarde dolari în 2016, la o cifră de afaceri de 7,4 miliarde dolari, informează Bloomberg.

Cu toate acestea, Uber susţine că în ultimele trei luni ale anului trecut a reuşit să îşi reducă pierderile până la 1,1 miliarde dolari, de la 1,46 miliarde dolari în trimestrul al treilea, la o cifră de afaceri trimestrială de 2,2 miliarde dolari. Uber a trecut printr-o perioadă dificilă în 2017 în condiţiile în care fondatorul Travis Kalanick a fost nevoit să demisioneze din funcţia de director general în luna iunie pe fondul acuzaţiilor de comportament inadecvat la locul de muncă.

Kalanick a fost înlocuit de Dara Khosrowshahi, care anterior a condus agenţia de voiaj online Expedia. Fiind o companie privată, Uber nu este obligată să dea publicităţii rezultatele sale dar comunică în mod regulat anumite informaţii financiare. Dara Khosrowshahi vrea să pregătească firma pentru o listare la bursă undeva la începutul anului următor. Compania Uber a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii.

[citeste si]

Uber activează pe piaţa din România din februarie 2015, în Bucureşti, şi s-a extins în 2016 în oraşele Cluj, Braşov şi Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel