UBER e serviciu transport! Decizie Curtea Europeană de Justiţie

Mircea F. Cristian / 20 dec 2017 / 11:02
Uber
Uber

Curtea Europeană de Justiţie a hotărât că UBER este serviciu de transport şi trebuie să se supună regulilor. 

Curtea Europeană de Justiţie a hotărât că UBER este serviciu de transport şi trebuie să se supună regulilor. Compania a reacţionat imediat susţinând că activitatea companiei va continua normal, demersurile de autorizare fiind în curs de desfăşurare.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis miercuri că serviciul de rezervări de automobile cu şofer Uber este un serviciu de transport care trebuie reglementat ca atare, informează AFP. În decizia sa, CJUE a subliniat că un serviciu al cărui scop este 'să conecteze, prin intermediul unei aplicaţii smartphone şi pentru remunerare, şoferi non-profesionişti utilizând propriul lor vehicul şi persoane care vor să facă călătorii trebuie clasificat ca un serviciu în domeniul transportului în legislaţia UE'.

În plus, CJUE a precizat că, 'în conformitate cu legislaţia actuală, este la latitudinea statelor membre să reglementeze condiţiile în conformitate cu care astfel de servicii vor fi oferite' . Înainte de anunţarea verdictului, Uber s-a declarat încrezător că acesta nu va avea impact asupra modului în care firma operează în Europa.

"Orice decizie nu va modifica faptul că în majoritatea ţărilor din Uniunea Europeană operăm deja în conformitate cu legislaţia din domeniul transportului"', a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

În România, Uber este prezent de trei ani şi are peste 450.000 de utilizatori, din care 350.000 în Bucureşti. România este a doua piaţă ca mărime în regiunea central şi est europeană, după Polonia, şi a cincea din Uniunea Europeană. Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, marţi, un proiect de hotărâre care vizează modificarea regulamentului de taximetrie.

[citeste si]