UBER, dată în judecată de GOOGLE, pentru FURT

Alphabet, prin Waymo, a dat în judecată compania Uber. Alphabet este parte a gigantului Google. Plângerea a fost depusă joi. 

Waymo acuză Uber şi Otto, cumpărate de furnizorul de servicii de împărţire a transporturilor în august, că au furat informaţii confidenţiale legate de tehnologia pentru senzori Lidar, pentru a intensifica eforturile de dezvoltare a tehnologiei autonome.

”Tehnologia LiDAR a Uber este de fapt tehnologia Lidar a Waymo”, se arată în plângerea Waymo făcută în districtul nordic al Californiei.

Uber a reacționat și susține că va analiza în detaliu acuzațiile aduse unor angajați Otto și Uber.

LiDAR, care foloseşte impulsuri luminoase reflectate de obiecte pentru a le identifica poziţia pe sau în apropierea unui drum, este o componentă esenţială a sistemelor de conducere autonomă.

Sistemele anterioare aveau costuri prohibitive, iar Waymo a încercat să proiecteze unul cu peste 90% mai ieftin, făcând din LiDAR unul dintre cele mai valoroase active, potrivit companiei.

Waymo solicită plata unor daune nespecificate şi un ordin judecătoresc care să împiedice Uber să folosească informaţiile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel