Țuțuianu, proteste: Firmele implicate trebuie verificate pe Legea securității naționale

Senatorul PSD, Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei de control asupra activității SRI, spune că trebuie să existe o discuție în acest for pe tema implicării unor firme în protestele desfășurate în aceste zile în București și în țară.

"Eu am văzut că ați răstălmăcit puțin ceea ce am spus eu, mai spun o dată. Există anumite informații și am să vă dau un detaliu, poate ne înțelegem juridic. Dacă o firmă folosește bunurile, capitalul propriu pentru a sprijini anumite activități, Legea 31/1990 spune că este infracțiune. Folosirea creditului sau bunurilor societății în scopul propriu sau al unei alte persoane este o discuție de făcut și trebuie analizat", a arătat Adrian Țuțuianu.

Potrivit acestuia, chestiunea pe care a pus-o în discuție trebuie analizată din punct de vedere al securității naționale.

"Al doilea lucru pe care l-am spus foarte clar, pe mine mă interesează din punct de vedere al securității naționale. Există un articol 11 în Legea securității naționale care prevede foarte clar că atunci când se urmărește înlocuirea puterii de stat prin mijloace violente și așa mai departe problema este una de securitate națională", a susținut Țuțuianu.

[citeste si]

Șeful Comisiei de control asupra activității SRI a spus că nu știe dacă România se găsește în această situație. "Nu știu, ăsta este un răspuns pe care-l va da Serviciul Român de Informații. Nu-l dau eu. Eu am pus o problemă. (...) Îmi pun o întrebare pentru că, de exemplu, un ziar din Prahova, eu lucrez cu lucrurile care sunt publice, a spus că salariații de la o firmă cu capital străin au fost forțați să iasă la miting. Lucrul ăsta este nelegal. Chiar nu vreți să înțelegeți ce spun? Spun foarte exact, vorbesc de lucruri nelegale, nu aduc acuze nimănui, dar cred că instituțiile abilitate ale statului trebuie să ne dea un răspuns", a mai declarat Țuțuianu.

Președintele Comisiei parlamentare de control asupra activității SRI, Adrian Țuțuianu, a anunțat vineri că a trimis o scrisoare șefului Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, prin care îi solicită acestuia o informare referitoare la patru aspecte legate de protestele de stradă care au loc în ultimele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel