Șeful comisiei de control al SRI, declarații de ultimă oră despre Ghiță

Adrian Țuțuianu, șeful comisiei de control al SRI, a acordat un interviu la TVR, la emisiunea România 9, unde a răspuns la cele mai importante întrebări ale momentului.

DC News a transmis în format LIVE TEXT declarațiile lui Adrian Țuțuianu:

- Am primit un volum mare de informații. Am analizat dacă vom chema la audieri și alte persoane. Sunt și solicitări ale unor domni care vor să vină la audieri. De exemplu, domnul Daniel Savu. Pentru că este nevoie de o analiză serioasă, activitatea comisiei pe acest subiect trebuie să continue. 

- Activitatea comisiei s-a încheiat în ceea ce-l privește pe Florian Coldea. Din perspectiva comisiei, cazul Coldea este închis pe datele avute astăzi.

- Florian Coldea nu putea fi scos forțat la pensie. Probabil a înțeles că aceasta este soluția cea mai bună.

- Documentele, facturile sunt reale? Sunt mai multe informații. Avem afirmația domnului Ghiță. Am întrebat eu dacă au putut fi prezentate originalele. Mi s-a spus că documentele cuprind aceleași date ca cele publicate de dl Ghiță. Familia Coldea a venit cu niște copii după facturi care fac dovada faptului că și-a plătit tot în vacanțele cu Ghiță.

- SRI a verificat informațiile date de Florian Coldea în cazul Ghiță. Facturile lui Coldea sunt identice cu cele date de Ghiță.

- Inițiativa dl Hellvig de a dispune un cod de etică este utilă pentru prevenirea unor situații de acest tip.

- În urma analizei noastre am putea decide utilă și audierea domnului Coldea, putem să o chemăm și pe doamna Coldea, și pe doamna general Istode. Numele dl Ponta a fost adus în discuție de Ghiță. Daniel Savu a zis că vrea să fie audiat în comisie. Vom discuta. Spun că s-ar putea să îi chemăm, dar vedem ce o să decidem în comisie.

- La data producerii unor lucruri care sunt în dezbatere, dl Maior era șef al SRI. A primit un chestionar. A răspuns la chestionar și a dat clarificări. A fost întrebat dacă Coldea a raportat aceste deplasări. Nu poți pleca în concediu fără să raportezi. Răspunsul dl Maior a fost: 'da'. 

- În perioada 2012-2016, Ghiță a fost membru al comisiei. A participat și la acțiuni publice, gen activitatea Seriviciului. Mi s-a spus că Ghiță nu a fost ofițer acoperit.

- Nu am să fiu în permanență în studiourile TV să discut despre aceste lucruri.

- În principiu vorbind, oricine ar putea deține informații care țin de siguranța națională. Ghiță cunoștea anumite informații despre siguranța națională. Nu am verificat ce contracte a încheiat cu SRI. Știu doar ce a scris presa despre acest subiect. Vom analiza. Săptămâna viitoare vom avea o discuție despre bugetul SRI. Nu știu câte știe dl Ghiță.

- Unde ar putea fi Ghiță? Știe vreo instituție unde se află? Nu știu dacă SRI știe unde este Ghiță. Nu știu dacă știe altă instituție despre acest subiect. Există niște limitări. Dacă ar fi căutat Ghiță, și presupun că este căutat, vorbim despre o operațiune în curs și asta nu poate fi analizată în cadrul unei comisii de control.

- Se spune că toți cei care sunt în comisie sunt controlați de SRI... complet fals! Comisia trebuie să verifice cu privire la ce se întâmplă la SRI. Vom monitoriza tot ce spune presa despre un subiect sau altul.

- Udrea spunea că dl Coldea direcționa valize de bani. Analizați și astfel declarații? Vom lua în discuție multe din declarațiile din spațiul public. Tot ce este actual va fi luat în discuție. Vom solicita documente.

- Răspunsul domnului Maior e corect. (n.r. - Maior a zis că există acoperiți în presă). Dacă în anumite zone există interdicție, în celelalte zone ale unei societăți nu există interdicții. A fost și un exemplu în care un jurnalist s-a detonat în direct. Un jurnalist este un om cu informații care pot fi valoroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel