Șeful comisiei de control al SRI, despre acoperiții din presă: Unul s-a detonat în direct

Adrian Țuțuianu, șeful comisiei de control al SRI, a vorbit la TVR 1 despre ofițerii acoperiți din presă.

"Răspunsul domnului Maior e corect. (n.r. - Maior a zis că există acoperiți în presă). Dacă în anumite zone există interdicție în acest sens și mă refer la procurori, judecători, magistrați, respectiv în politică, în celelalte zone ale unei societăți civile nu există interdicții. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informații la securitatea națională a României, da, poate fi și din presă. Un jurnalist poate aduce astfel de informații. Nu sunt neapărat comod, în plan personal, cu ideea că un jurnalist poate fi ofițer acoperit, dar putem face și altfel analiza: Un jurnalist este un om cu informații care pot fi valoroase, un jurnalist are acces în foarte multe medii. Ca urmare, lucrul acesta se poate întâmpla chiar dacă ne place sau nu. A fost și un exemplu în care un jurnalist s-a detonat în direct (n.r - Robert Turcescu)", a zis Adrian Țuțuianu la TVR 1.

Amintim că George Maior, fost șef SRI, a declarat că în presă există ofițeri acoperiți ai SRI.

"În presă sunt ofițeri acoperiţi ai SRI, ca și în alte state democratice europene. Misiunea lor este să aducă informații de securitate națională pentru stat. Ofițerii acoperiți din presă nu vor fi niciodată deconspirați", spunea George Maior într-un interviu.

De altfel, miercuri, Eduard Hellvig, directorul SRI, a spus că Serviciul Român de Informații "nu are și nu va avea acoperiți în politică sau justiție".

"Vreau să subliniez clar hotărârea mea de a ține SRI în limitele cadrului legal. Cei care mă cunosc știu că urăsc abuzurile. De aceea vă spun clar: SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau justiție. În mandatul meu, SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere. În mandatul meu, SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri", spunea miercuri Eduard Hellvig.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel