EXCLUSIV  UPDATE. Grușcă (TVR), despre cazul Emma Zeicescu și urmărirea penală începută de DIICOT

Emma Zeicescu se alătură Philip Morris România ca director de comunicare
Emma Zeicescu se alătură Philip Morris România ca director de comunicare

Situația în care se află jurnalista Emma Zeicescu nu încalcă în mod concret niciun principiu din codul de etică al TVR. 

Președintele comisiei de etică și arbitraj din TVR, Horia Grușcă, ne-a explicat că regulile după care sunt analizate abaterile de ordin etic în TVR nu cuprind asfel de situații "extreme", respectiv situațiile în care angajații sau colaboratorii sunt suspectați că ar fi încălcat legea în afara activității din cadrul instituției.

"Momentan e o știre pe surse despre acest lucru și nici nu am avut când să discutăm cazul doamnei Zeicescu. Pe de altă parte, regulile noastre nu includ aceste situații speciale. Statutul se referă la activitatea jurnalistică, la emisiuni. Mai există un cod de conduită care privește activitățile în afara instituției, dar nici acolo nu există o prevedere specifică în acest sens. 

Condamnat în primă instanță, angajat al TVR

”Dacă îmi amintesc, domnul Zgabercea are un dosar penal, a fost și condamnat în primă instanță. În acest caz nu a fost implicată comisia de etică, dar i s-a retras calitatea de producător general. Dar asta nu înseamnă că nu mai este angajatul TVR. Atâta vreme cât este vorba despre jurnaliști, noi am pledat pentru nediscriminare indiferent dacă sunt angajați sau colaboratori externi pentru că telespectatorii nu fac diferența. Acum mai depinde și ce prevederi au în contract pentru că doamna Zeicescu are un contract, nu este angajata TVR. În aceast caz, cred că decizia va aparține exclusiv conducerii instituției", ne-a mai zis Horia Grușcă.

"E răcită destul de tare"

De altfel, un angajat TVR ne-a spus însă că speculațiile cu privire la faptul că Emma Zeicescu ar fi plecat în concediu din cauza dosarului penal sunt nefondate. Acesta ne-a explicat că se află în concediu medical.

"E răcită destul de tare. Are o infecție la gât sau ceva. De aia nu vine la emisiune. Asta știu sigur", ne-a spus sursa noastră.   

UPDATE. Dosar penal pentru consum de droguri

Jurnaliștii Claudiu Popa și Emma Zeicescu au fost puși sub acuzare de DIICOT.  Potrivit procurorilor "prin ordonanţa din data de  02.10.2018,   procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus  efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin, pentru săvărşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, de droguri de risc, pentru consum propriu, faptă prev. de art.4 alin.1 din Legea nr. 143/2000 republicată. În fapt s-a reţinut că  la data de 11.08.2018,  în timp ce se aflau pe razalocalităţii Buftea, la intrarea în spațiul unde se desfășura un festival de muzică, suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept,  droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două țigarete confecționate artizanal ce conțineau cannabis în amestec cu tutun." DIICOT precizează că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Informația a apărut inițial pe surse la Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel